Hírek

Kihirdették az orosz-török ​​atomerőmű építésének befejezésének határidejét

Az “Akkuyu” orosz-török ​​atomerőmű igazgatója elmondta, hogy az építkezés határidőre elkészül

A tervek szerint üzembe helyezik Törökország első atomerőművét (Akkuyu), amelyet a Roszatom orosz állami vállalat épít. Ezt Sergey Butskikh, az Akkuyu Nuclear JSC vezérigazgató-helyettese jelentette be. Őt a TASS idézi .

Megerősítette, hogy jelenleg is zajlik az első erőmű turbinacsarnokának építése, valamint a második erőműnél az atomreaktor tartályának telepítésének előkészítése. Emellett a harmadik erőmű alapozása és a negyedik erőműnél a gödör feltárása is megtörtént – már készülnek az alapozás betonozására.

„A kitűzött feladatokat minden bizonnyal teljesítjük az ütemterv szerint, és üzembe helyezzük az erőművet” – biztosította Butskikh.

Korábban Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök kijelentette, hogy országa nem csatlakozhat az Oroszországból érkező energiaellátásra vonatkozó szankciókhoz, mivel nem akarja, hogy állampolgárai télen megfagyjanak. Hozzátette, hogy jelenleg zajlik az Akkuyu atomerőmű építése , amelyet Törökország “nem hagyhat félre”. Megjegyzendő, hogy az Akkuyu projektet egy év múlva indítják.

Ajánlott Cikkek