Hírek

Kijev mellett meghalt egy amerikai újságíró

Az Egyesült Államok egyeztetni fog szövetségeseivel a Brent Renaud újságíró halálával kapcsolatos információkkal kapcsolatban

borítókép :  https://www.paudal.com/

Jake Sullivan , Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági asszisztense kommentálta az amerikai újságíró Kijev melletti haláláról szóló értesülést – írja a TASS .

„Konzultálnom kell kollégáimmal, szövetségeseinkkel és partnereinkkel, valamint a helyszínen tartózkodó ukránokkal, hogy többet megtudjak a történtekről” – mondta Sullivan. Hozzátette: ha az újságírót valóban megölték, akkor ez “megdöbbentő és borzalmas esemény”.

Március 13-án Andrej Nebitov, a kijevi régió rendőrségének vezetője bejelentette a New York Times újságírójának és dokumentumfilmesének, Brent Renaudnak a halálát. Az újságíró háborús munkáiról volt ismert– írja a Baza .

Később a New York Times szóvivője, Cliff Levy elmondta, hogy a Renaud nem dolgozott az ujságnál „Mélyen elszomorított bennünket a hír, hogy Brent Renaud amerikai újságíró ukrajnai halála. Brent tehetséges fotós és filmes volt, de nem a New York Timesnak dolgozott amikor meghalt – mondta Levy.

Ajánlott Cikkek