Hírek

Kijev polgármestere azt mondta, hogy a város „be van kerítve”, majd cáfolta magát – Mi van?

Vitalij Klicsko azt mondta, hogy Ukrajna fővárosát körülzárták, majd egy idő múlva saját szavait „orosz hazugságnak” minősítette.

borítókép : https://commons.wikimedia.org Vitali Klitschko, leader of the political party Ukrainian Democratic Alliance seen in the crowd on Khreshyatyk street in Kiev, Ukraine. 27 November 2013. Kyiv, Ukraine.

Ukrajna fővárosát „körbezárta” az orosz hadsereg – mondta Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere, az egykori nehézsúlyú világbajnok ökölvívó vasárnap az Associated Pressnek adott interjújában arra a kérdésre, hogy lehetséges-e civilek evakuálása a városból.

„Ezt nem tehetjük meg, mert minden út le van zárva” – jelentette ki az AP szerint. “Jelenleg be vagyunk kerítve.”

Az AP megjegyezte, hogy nem tudta személyesen ellenőrizni a tisztviselő állítását. Nem sokkal az interjú megjelenése után azonban a polgármester a közösségi médiában cáfolta a merész állítást, és furcsa módon saját, a New York-i székhelyű hírügynökségnek tett kijelentését cáfolt – mondván az információ nem valós.

„Este az orosz internetes oldalak olyan információkat terjesztettek, amelyek arra hivatkoztak, hogy Kijevet állítólag körülvették, és lehetetlen volt az emberek evakuálása” – írta Klicsko .

„Ne higgy a hazugságnak! Csak a hivatalos forrásokból származó információkban bízhat bárki” – tette hozzá.
Nem részletezte, mely „hivatalos forrásokban” kell megbízni. Moszkva hallgatott a polgármester állításával kapcsolatban, és az interjúja előtt vagy után egyetlen tisztviselő sem utalt arra, hogy az ukrán fővárost valóban „körbezárták”.

Reméljük hamarosan hivatalos információkat kapunk arról, hogy körbezárták e a várost az orosz erők vagy nem. Csak előbb tudjuk meg mi számít hivatalosnak ha maga a polgármester sem tudja nekünk még nehezebb kideríteni.

Ajánlott Cikkek