Hírek Mások írták Vélemény Videók

Kijevnek szánt dollármilliárdok: javarészt el sem jutnak Ukrajnába

A dollármilliárdok nagy része, amelyet az Egyesült Államok Kijev megsegítésére szán, el sem jutott Ukrajnába, hanem maga a Pentagon sikkasztotta el. Az Egyesült Államok védelmi miniszterének volt tanácsadója, Douglas McGregor ezredes ezt a Judging Freedom YouTube -csatornának adott interjúban mondta.

Borítóképen: Százdolláros gyűjtemény (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Revisorweb, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Kifejtette, hogy a Pentagon ezeket a pénzeszközöket kompenzációként kapja a felszerelések és erőforrások Európába történő átadásáért. És ez a pénz eljut az amerikai hadiipari komplexum képviselőihez.

Az egykori magas rangú katona szerint az Ukrajnának szánt források odaítélése végül egy „ördögi körbe” fordul, amely csak azokat gazdagítja, akik fontosak a Capitol Hill számára, és segítik Joe Biden újraválasztását az Egyesült Államok elnöki posztjára.

„Ez egy átverés” – mondta.

Ugyanebben az interjúban McGregor elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek volt még egy utolsó esélye a konfliktus lezárására az Oroszországgal folytatott tárgyalásokkal.

Véleménye szerint a nyugati országok már nem tudnak segíteni Kijevnek, hiszen válság jön Európába mind gazdasági, mind politikai téren.

Ajánlott Cikkek