Felvidék Foci Hírek

Kikapott és egy gólos hátrányból várja a visszavágót a DAC

Mi is személyesen néztük meg a meccset Felvidéken. A Himnusz és a Nélküled megint felejthetetlen élmény volt.

Nem sikerült előnyt kiharcolni a Konferencia-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén, a DAC egy gólos vereséget szenvedett hazai pályán a a román FCSB csapatától. 

Az első negyedóra a vendégeké volt. Az FCSB játékosai magabiztos támadásokat vezényeltek, de a helyzetek végén a sárga-kékek védelme mindig közbeszólt. A 18. percben szabadrúgáshoz jutott a DAC, melyet jobbról Szánthó végzett el. A ballábas lövés végül a kapufán csattant. A 25. percben Edjouma jutott lövéshez 24 méterről, de szerencsére pontatlan volt. A 29. percben Octavian Popescu próbálkozott lövéssel a jobb oldalról, de ő is pontatlan volt. A 37. percben 25 méterről végezhetett el szabadrúgást az FCSB, a labdához a csapatkapitány Coman állt oda, de a lövése fölé szállt.

A 49. percben Rusu végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, lövése fölé szállt. Három perccel később Ov. Popescu lövése ment el a jobb kapufa mellett. A két tizenhatos között nagy küzdelem folyt, viszont komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni. Az 56. percben Kružliak sárga lapot kapott, amiért Bukarestben kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést. A 68. percben egy ellentámadás során Kružliak utolsó emberként lerántotta a megiramodó Popescut, amiért megkapta második sárga lapját, így a pirosat. A szabadrúgást Radunović végezte el, a beadásból Tamm talált a hálóba – 0:1. Próbált egyenlíteni a DAC, de a csapatot a piros lap is hátráltatta. Kevés helyzetet hozott a találkozó, a román csapat egyetlen kaput eltaláló lövéséből is betalált. Nehéz helyzetben várja a visszavágót a DAC, a sárga-kékek augusztus 11-én Bukarestben lépnek pályára.

FC DAC 1904 – FCSB 0:1 (0:0)
Gólszerző: Tamm (69.)
Sárga lapok: 22. Risvanis, 56. Kružliak – 2. Dawa, 56. Radunović, 62. Edjouma, 73. Tamm
Piros lap: Kružliak (67.)
Játékvezető: Obrenovič – Praprotnik, Kordež (mind Szlovénia) – 8.424 néző
FC DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Risvanis, Ciganiks – Káčer, Dimun, Balogh (75. Moumou) – Veselovský (86. Kalmár), Krstović (86. Nicolaescu), Szánthó (68. Brunetti)
FCSB: Tarnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunović – Edjouma (75. Sut), Olaru – Miculescu (78. Lixandru), Oc. Popescu, Coman (46. Oaida) – Rusu (64. Stoica)

sportolunk.sk

Ajánlott Cikkek