Hírek

Kikötött a bolondok hajója…

… és ha már így történt, azonnal munkának is láttak, hogy csináljanak valami olyat, ami egyrészt értelmetlen, másrészt rémes ostobaság! Nem tudjuk, hogy hol van ennek a nagy „haladásnak” az alja, de úgy tűnik, nem érték még el… Most éppen egy Szűz Mária szobor zavarja a Szabad Gondolatok (La Libre Pensée) nevű szervezetet, el akarják távolítani onnan, ahol emberemlékezet óta állt.

Borítóképen: Bohóc, Romano Mussolini (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Mamborama, licenc: CC BY-SA 4.0)

Azaz, volt olyan, amikor nem áll, mert az Atlanti-óceánon lévő Île de Ré-n, La-Flotte-en-Ré nevű településen egy kereszteződésben történt egy kis baleset; az ott álló Szűz Mária szobor és talpazata is súlyosan megsérült.

La-Flotte-en-Ré polgármestere, Jean-Paul Héraudeau annak rendje és módja szerint helyre- majd visszaállíttatta a szobrot. Igen ám, de a bolondok hajójának elmeháborodott utasai ekkor érkeztek a szigetre.

A szervezet szerint el kell távolítani a szobrot, mert Franciaországban 1905 óta hatályban van az a szekularizmust szabályozó törvény tiltja vallási szimbólumok kihelyezését franciaországi közterekre.

De nem ám csak véleményt mondtak, hanem beadvánnyal éltek a poitiers-i bíróságra, amely március elején hirdet majd ítéletet.

Figyelem! Nem csak ezek a szerencsétlen szellem inaszakadtak bolondok, hanem a világ is Franciaországban, hiszen…

A Szabad Gondolatok aktivistái korábban már sikerrel tüntettek el – hasonló eljárással – egy Szent Mihály tiszteletére emelt emlékművet a szintén nyugat-franciaországi Sables-d’Olonne-ban a helyi lakosok akarata és tiltakozása ellenére is.

Talán ott kellene maradni a szigeten, a hajót pedig elsüllyeszteni nehogy tovább fertőzzenek a „Szabad Gondolatok”…

Ajánlott Cikkek