Erdély Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Kiművelt emberfők, vagy felelőtlen idióták?

A tanárok nagy része oltásellenes, már ami a koronavírus elleni védőoltást illeti. A megdöbbentő eredményt egy friss felmérés hozta felszínre, amelyet az oktatási szakszervezetk szövetsége készített. Az adatokat a Revista 22 szemlézte.

A „Spiru Haret” Oktatási Szakszervezeti Szövetség 2020. december 16. és 21. között felmérést végzett az oktatási alkalmazottak körében, hogy lássa, miként vélekednek az iskolák újranyitásáról és az oltási kampányról.

A felmérés készítői hangsúlyozzák, hogy mindent tekintetben reprezentatív mintával dolgoztak. A válaszadók 49 százaléka 15 ezernél nagyobb lélekszámú településen tanít, 21,7 százalékuk nagyvárosban, 29,3 százalék pedig falvakban, községekben.

Ha ez sem elég a döntéshozóknak, akkor mi?

A címben feltett kérdésre mindenki a maga szája íze szerint adja meg a választ, a magunk részéről már ott nem értjük a dolgot, hogy ha vannak kötelező gyermekoltások olyan betegségekre, melyek jó része – hála a szervezett, kötelező oltásoknak! – ma már nem jelent igazi veszélyt, akkor a COVID elleni oltás vajon miért nem kötelező?

Csak nem az van, hogy maguk a kormányok is arra számítanak, hogy nem kéri majd mindenki az oltást és akkor majd spórolni lehet? Ha van ilyen gondolat, akkor egy olyan tévúton vannak, aminek a végén egy olyan fal van, amibe ezerrel fognak beleállni, mert bizony ebben az esetben a járvány SOHA nem fog megszűnni. Így lesz a legdrágább pénzben, nemkülönben pedig emberéletben…

Ajánlott Cikkek