Hírek

Kína semlegesíti a Földre veszélyes „aszteroidákat”

A Kínai Nemzeti Űrhivatal (CNSA) helyettes vezetője, Wu Yanhua bejelentette, hogy az ügynökség a Földre veszélyt jelentő aszteroidák semlegesítésére irányuló projektet fejleszt ki, és ezt a következő években meg is valósítja – írja a TASZSZ.

Borítóképen: Mihail Gorbacsov, az SZKP Központi Bizottságának főtitkára (balra) és Ronald Reagan amerikai elnök (jobbra) a reykjavíki csúcstalálkozón (forrás: RIA Novosti via commons.wikimedia.org, szerző: Jurij Abramocskin, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Megpróbáljuk a 14. ötéves terv (2021–2025) végére, vagy 2025–2026-ban megkezdeni a technológiák tesztelését olyan aszteroidák közeli megfigyelésére, amely veszélyt jelentenek a Földre. Segítségükkel ütközést generálunk, aminek eredményeképpen ez az aszteroida kiszorul pályájáról” – mondta a CNSA helyettes vezetője.

Hozzátette: egy földi és űralapú rendszer létrehozását tervezik, amelynek feladata, hogy korai figyelmeztetést biztosítson minden olyan objektumról, amely potenciálisan veszélyt jelent a bolygóra. Ezzel párhuzamosan olyan technológiákat fejlesztenek ki, amelyek megakadályozzák, hogy ezek a testek elérjék a Földet.

Jó terv, minden bizonnyal fontos is, hogy az amerikai filmeken látott, szerencsére eleddig az emberiség történelmében nem előforduló kataklizmákat megelőzzük!

De ahogy az amerikai filmek ihletője valójában a Donald Reagan indította csillagháborús terv volt, úgy most sincs ez feltétlenül másként.

Emlékezzünk csak, Kínának vannak olyan vontató műholdjai, ami karok segítségével képes elfogni más műholdakat, és más pályára állítani, és persze Kína máris rendelkezik olyan fegyverrel, amivel műholdakra lehet lövöldözni, ahogy egyébként az oroszok már végrehajtottak ilyen akciót…

Szóval szép terv, de azért jó, ha tudjuk, pontosan mi is a lényege! Annak idején Reagan-nek bejött!

Ajánlott Cikkek