Hírek

Kína Washingtont vádolja!

Az utóbbi időkben Kína egyre nyíltabban, és egyre határozottabban bírálja az Egyesült Államok politikáját. Ennek két oka van; egyrészt nem hajlandó tönkre tenni gazdaságát azzal, hogy beáll a szankciós csordába, másrészt pedig a területi integritását veszélyeztető tényezőnek látja, ai Tajvan leszakításán fáradozik.

Borítóképen: Peking – nem szegényház! (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: N509FZ, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

A Global Times arról ír mai vezércikkében, hogy Egyesült Államok a saját javára elhúzódó ukrajnai konfliktusban reménykedik.

„Az ukrán válság kitörése után Washington szinte csak a konfliktus meghosszabbítására törekszik, és ennek érdekében mindenféle mozgósítást és erőfeszítést tett” – áll a cikkben.

Megjegyzik, hogy az Egyesült Államok “káoszt teremt” az amerikai fegyvergyártók érdekében, amelyek részvényeinek ára érezhetően emelkednek, valamint, hogy “geopolitikai osztalékot” szerezzen Európa és a NATO “orosz fenyegetés” leple alatt történő manipulálásából.

„Az amerikai hadiipari komplexum a konfliktus elhúzódásának közvetlen és legnagyobb haszonélvezője” – összegzik végül a szerzők.

Igen, itt jön a szokásos megjegyzés, hogy az csak egy politikailag befolyásolt nézet, de azt kell mondjuk ismét, hogy aki az igazságot keresi a nemzetközi politikában, az rossz nyomon van, mert azt nyomokban sem fog találni, érdekeket, érdekérvényesítést, és az ezeket motiváló tényezőket viszont igen! Nos, ez is egy ilyen!

Arról nem is beszélve, hogy az amerikai narratíva sem kevésbé befolyásolt a politika – na meg a lobbik…  által…

Ajánlott Cikkek