Hírek

Kis-Németország: Teltházas a buli!

Az Osztrák Szövetségi Menekültügyi Ügynökség (BBU) lehetőségei kimerültek, a kezdeti befogadóállomások ugyanis túlzsúfoltak az ukránok nagy beáramlása miatt. Ezt a menekültügyi koordinátor, az ügynökség igazgatója, Andreas Achrainer jelentette be szeptember 23-án – írja a Kleine Zeitung.

Borítóképen: Ausztria népsűrűségét körzetenként ábrázoló térkép 2020-ban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: NerdyMaps, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„A lehetőségeink kimerültek, igen. Természetesen alternatív helyiségek keresése folyamatban van. De ez hosszú távon nem lehet megoldás” – ismerte el a Kleine Zeitung című újságnak adott interjújában.

Achrainer nem zárta ki, hogy belátható időn belül egyszerűen nem lesznek szabad helyek a menekültek befogadó- és befogadóközpontjában.

Így augusztus végén mintegy 7.000 ember volt az elsődleges fogadópontokon. A koordinátor szerint ez a szám „elérte a helyiségek befogadóképességének határát”.

Achrainer egy újságírói kérdésre is válaszolt a menekülteket befogadó emberek jelenlegi helyzetével kapcsolatban, akik most az állam által elhagyottnak érzik magukat a növekvő rezsidíjak közepette.

A koordinátor azt mondja, aggasztja ez a helyzet.

Ha valakinek nem lenne világos, Ausztria kijelentette, hogy nincs tovább, a befogadás nem fog menni, és bár ők „igyekeznek”, de nem fog menni… Minden bizonnyal jórészt betöltötték azokat az állásokat, amelyekért elég keveset is fizetni.

Ajánlott Cikkek