Felvidék Hírek

Kiváló Rock hangulat Hajdúnánáson

A itt-Honról-Haza részt vett a Moto-Rock Weekenden, amely immáron 13. alkalommal került megrendezésre. Stábunk kiemelten foglalkozik a határon túli Magyar Kultúra képviselőivel, így a Kerecsen zenekarral is. A Kerecsen zenekar ami a 2004-es alakulás óta már számos változáson esett át kiváló és igen színvonalas produkciót vitt a színpadra megint. A hard rockot és heavy metalt népzenei elemekkel vegyítő csapat az elmúlt hetekben hiányos felállással kényszerült színpadra lépni, a gitárosuk ugyanis súlyos lábsérülést szenvedett. És bár velük kevésbé volt kegyes az időjárás, de a közönség a hideg szél és az ismét leszakadó eső ellenére is kitartott mellettük.

A riportot a haon.hu készítette őket idézzük:

– A Kerecsen jó kapcsolatot ápol több motoros egyesülettel is, illetve ketten magunk is motorozunk a zenekarból, többször játszottunk már hasonló rendezvényeken, mint a mai. Természetesen mindig van bennünk egy fellépés előtti drukk, amit nem lehet levetkőzni, de ez így természetes – mondta Varga Zsolt frontember, akit még a koncert előtt bírtunk szóra.

fotó:itthonrolhaza.hu/balaganjoe

– Eddig hat-hét fellépésünk volt az idei nyáron, de tervezünk még továbbiakat is. A rendezvények végre beindultak, de ez az időszak – a pandémia miatt – még mindig nem olyan, mint kellene, hogy legyen, bár így is jobban állunk, mint a tavalyi évben, mert akkor egy bulit sem tarthattunk, pedig rengeteg tervünk volt a 2020-as évre, amelyek nem valósulhattak meg – osztotta meg velünk. – Nehéz minket beskatulyázni, mert vegyes a tematikánk – válaszolta, amikor a zenekar filozófiájáról, dalszövegeiről kérdeztük. – Vannak hazafias témájú dalaink is, ettől függetlenül én nem tartom nemzeti rock-zenekarnak a Kerecsent, bár sokan szeretnének minket ebben a műfajban tudni. Továbbá gondolkodósabb, élet és halál kérdéseit körbejáró számok is vannak a repertoárban, emellett ugyanúgy hallhatók a szerelmes dalok, sőt több népdalt is játszunk saját hangszerelésben – sorolta Zsolt. – Ezek közül ma is hallható lesz néhány, illetve az októberben esedékes budapesti lemezbemutató koncertünkön is, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Stábunk köszönetét fejezi ki a Kerecsen Zenekarnak akik stábunkat vendégül látták és reméljük sok hasonlóan kiváló hangulatú koncerten láthatjuk hallhatjuk őket. Külön köszönet Kulcsár Zsolt zenekari szervezőnek.

A Kerecsennel kapcsolatos hírek információk fellépések a zenekar facebook oldalán érhetőek el. Minden like és pozitív üzenet segíti nemzetünk kultúrális egyesítését . A Magyar Rock zene nem halt meg!

https://www.facebook.com/kerecsen.zenekar

forrás : itthonrolhaza.hu és haon.hu

Ajánlott Cikkek