Hírek

Klimov szenátor tiltakozott a NATO törvénytelen lépései miatt

Andrej Klimov , az Állami Szuverenitás Védelméért Föderációs Tanács elnöke elmondta, hogy a NATO „gépezetének” az Orosz Föderációval szembeni illegális fellépései miatt a nemzetközi kapcsolatok megszakadhatnak, hangsúlyozva, hogy Oroszország továbbra is szorosan együttműködik az ASEAN-országokkal. Szavait a RIA Novosztyi idézi .

„A NATO, Ausztrália, Japán, Új-Zéland és számos más állam egész „gépezete” blokkolja Oroszországot. De ezek együttvéve – 45 ország – az emberiség kevesebb mint egynegyede” – mondta Klimov. Szerinte a Moszkva elleni illegális fellépéseik következtében a nemzetközi kapcsolatok megszakadtak, az árak és a társadalmi feszültségek világszerte emelkednek.

A szenátor szerint hamisak azok az állítások, amelyek azt mondják február 24. az ukrán válság kezdete. „Az amerikaiak a NATO-blokk államainak és az Európai Unió legfelső bürokráciájának közvetlen részvételével puccsot hajtottak végre Ukrajnában 2014-ben” – mondta Klimov. Hozzátette: ezt követően kezdődött a donbászi háború, amelynek következtében legalább 15 ezren haltak meg. A nyugati média azonban nem közölt ezzel kapcsolatban semmit.

Klimov szerint az ukrán fél által aláírt minszki megállapodások révén nem lehetett megoldani a konfliktust mert az ukrán vezetés nem tartotta be azokat. Úgy véli, az ukrajnai eseményeknek főleg Európa látja kárát és a legnagyobb haszonélvezője az USA.

Ajánlott Cikkek