Hírek

Konasenkov: Hírszerző központ és “külföldi szakemberek” megsemmisítése

Úgy tűnik, jól gondoltuk, hogy mi lehet a következő lépése az orosz haderőnek, mert a mostani bejelentés orosz szempontból azért fontos, mert – mint korábban írtuk – Herszon kikötőjét blokkolják az ukrán erők, azzal, hogy a tengeri kijáratnál elhelyezkedő Ohakiv térségében elaknásították a kijáratot.

Borítóképen: Herszon kikötőja (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Vlagyimir Jaicszkij, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Ahogy a lenti térképen látható Dnyiprovszke (itt volt a hírszerző központ), a Déli-Bug torkolatánál, Mikolajivtól 40 kilométerre található, de ami fontosabb, az, hogy Ohakivtól 25 kilométerre van, ott, ahonnan az esetlegesen Herszon kikötőjéből érkező hajóknak is el kell haladniuk, mielőtt Ohakivhoz érnek.

És miért éppen Ohakivnál van az elaknásítás, és feltehetően parti ütegek is? Mert itt a mindössze 2 kilométerre szűkül a vízfelület, így könnyen elaknásítható, vagy éppen belőhető!

„Az orosz csapatoknak sikerült megsemmisíteniük az ukrán elektronikus hírszerzés központját, ahova “külföldi szakértők” érkeztek” – mondta Konasenkov.

Úgy tűnik tehát, hogy az orosz erők nem tudnak/akarnak megállni Herszon régiónál, mert sem katonai, de pedig a háború utáni gazdasági tényezők nem kedveznének, ha a mostani vonalakon rögzülnének a határok.

Mondjuk ezt azért, mert az már jól látható, hogy az oroszok meg akarják tartani az elfoglalt területeket!

Ajánlott Cikkek