Hírek

Koronavírussal is kisérletezhettek az elfoglalt amerikaiak álltal finaszírozott biolaborban Ukakrajnában – Állítják az oroszok a vizsgálatok után

Nagyon meredek állítások jelentek meg az orosz médiában az Ukrajnában elfoglalt bevallottan amerikai biolaborokkal kapcsolatban. Az első pillanatokban mindeki orosz propagandának gondolta az egészet de aztán kezdtek szállíngózni a hírek , hogy mégis csak az amerikai kormány és más amerikai kötödésű cégek, valóban kísérletezgettek Ukrajnában. Az oroszokkal szemben mi azt gondoljuk ezt nem nekik hanem egy független szerveztnek kellene kivizsgálni és a felelősöket megbüntetni. Mivel a nyugati médiában szinte semmi nem jelent meg ezzel kapcsolatban, ezért szemléztük kicsit az orosz médiát ők mit írnak ezekről. A linkek élőek az információk onnan származnak. Mi sem elvenni belőle sem hozzátenni nem akarunk semmit. Továbbra is hangsúlyozzuk az objektív tájékoztatás fontosságát.

borítókép illusztráció : freepic.com

Nikulin mikrobiológus bűncselekménynek nevezte az Egyesült Államok biolaboratóriumaiban végzett tevékenységét Ukrajnában és a FÁK-ban ( Független Államok Közössége )

A biolaboratóriumok jelenléte, amelyek létezését Victoria Nuland , az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős államtitkár-helyettese elismerte, háborús bűnnek minősül, és sérti a biológiai és toxinfegyverek tiltásáról szóló egyezményt, amelyet az Egyesült Államok 1972-ben írt alá. Ezt egy katonai szakértő, az ENSZ biológiai fegyverekkel foglalkozó bizottságának volt tagja , Igor Nikulin mikrobiológus nyilatkozta a News.ru-val folytatott beszélgetésében .

Szerinte az amerikaiak állítólag 1999 óta hoznak létre egy új generációs “etnikailag specifikus” biológiai fegyvereket. Ukrajnában az akkori CIA igazgatója, George Tenet megbízásából bioanyagot gyűjtenek az Oroszországban élő nemzetektől . Nikulin biztos abban, hogy azóta “évente körülbelül kétmilliárd dollárt” különítettek el az amerikai költségvetésből vírusok létrehozására.

„Az ottani munka három irányban folyt: a járványügyi helyzet tanulmányozása a NATO és az amerikai csapatok jövőbeni felosztása területén, a második irány a szlávok genotípusának vizsgálata, a harmadik pedig a a patogenitás fokozása szintetikus biológiai módszerekkel” – értékelte a tudós az ukrajnai amerikai biológiai laboratóriumok veszélyét.

Nikulin megjegyezte, hogy az ilyen laboratóriumokat minden FÁK-ország területén szervezik. Véleménye szerint az orosz hadseregnek irányításuk alá kell vonnia őket, és bizonyítékokat kell szolgáltatnia az ENSZ Tanácsának és a hágai nemzetközi bíróságnak , mivel a biolaboratóriumok szervezése háborús bűnnek tekinthető. „Ez az egész emberiségre nézve fenyegetést jelent, és a fertőzések terjedésének gyorsaságára láttuk a covid példáját” – hangsúlyozta.

Leonid Rink vegyészdoktor pedig hozzátette, hogy ezek a laboratóriumok a koronavírus-fertőzés forrásai. „Az Egyesült Államok a FÁK egész területén finanszíroztak ilyen laborokat , nem csak Ukrajnában, és ott új típusú vírusokat fejlesztettek ki, beleértve a covidot is” – mondta.

Korábban a biológiai fegyverek fejlesztését Ukrajnában Victoria Nuland, az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős helyettes államtitkára is megerősítette . Félőinek adott hangot, hogy az orosz hadsereg átveszi az irányítást ezekben a laboratóriumokban. Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője , Maria Zakharova viszont azt mondta , hogy ezekben a laboratóriumokban minden veszélyes anyagot megsemmisítettek.

források news.ru . lenta.ru TASS

Ajánlott Cikkek