Vélemény Vélemény

Köszi nem kell az import bűntudat!

Kellett már szégyellenem magam mert rettegték nyilaim, de nem emlékeznek hogy gombot hoztam ruhára kengyelt a lovakra. Voltam már pogány és vonult ellenem Európa de nem látták , hogy tűz őrzői vannak csak otthon a többiek templomban. Voltam már gyáva és piperkőc egy égő szekértáborban, de nem hallották és láttak ahogy ifjaim színe java a két farkas közt halt éhen vagy hullott el kezében karddal.

Írták rólam, hogy nincs kultúrám de közben két pogány közt egy hazáért hullott a vérem. Dalolták rólam, hogy  mocskos kézzel eszem a félig sült húst a földön ülve, azok akik kardom rejtekében híztak. Szégyellnem kellett magam mert munkát kértem a hajlékért, és csizmát adtam a bocskor helyett, majd iskolát könyvet nyelvet amivel megint engem gyaláztak.

Nyújtottam már kezet befogadtam letelepítettem tanítottam etettem és mégis  lettem ”hazátlan a saját földemen” amin az én vérem hullott amin az én népen pusztult. Kínáltam szabadságot annak, akit a testvéremnek gondoltam, de árulást és kést kaptam a hátamba. De még itt vagyok és tanultam mindenből. Nem vagyok hibátlan de igyekszem érteni és megfogadni a történelem leckéit tanításait, de most úgy döntöttem elég.

Eddig mindig magam miatt kellett  „szégyenkeznem”. Eddig rólam volt szó. Most viszont mások bánatát akarják sirattatni velem. Kértem már bocsánatot mindenkitől, úgy, hogy tőlem nem kért soha senki. Megszoktam hogy lassan lábtörlője leszek mindenkinek. Megszoktam hogy belém törlik véres fegyvereiket azok akiknek semmit nem számítok, és még én kérek elnézést mert mocskos a ruhám. De most úgy gondolom elég volt, eleget bűnhődtem . Már nem akarok mások helyett bűnhődni megint mások bűneiért.

Nem akarok bűnös lenni mert nem vagyok az. Nem én szakítottam ki otthonából embereket majd hurcoltam el otthonából és csináltam belőlük rabszolgát. Nem én hajtottam hasznot vérükön verejtékükön. Nem én vettem el a földjét őslakosoknak és irtottam ki őket az arany bűvöletében. Nem én rabolok ki országokat az olajért. Nem én szítok ellentétet testvérek között, pusztán a haszonért. Majd most miután ebben a demokráciának hazudott valamiben feloldódott a bűntudat nem én akarom azt másokra kivetíteni.

Ezek nem én vagyok ezeket, nem én követtem el, ezekért nem én vagyok a bűnös és nem akarok ezekért bűnhődni. Köszönöm nem kell. Jól megvagyok a magam , örömével bánatával. Nem kell az import bűntudat!

Ajánlott Cikkek