Hírek

Közös leányvállalatot alapít a védelmi iparban érdekelt Rheinmetall és a 4iG

Közös tulajdonú informatikai leányvállalatot Budapesten a német Rheinmetall és a 4iG Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban, közölte az MTI.

Borítóképen: Rheinmetall KF51 Panther (forrás: wikimedia, szerző: Rheinmetall Defense, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

A két társaság szerződése alapján a Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a magyar fél lesz. A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall leányvállalatai számára – olvasható a bejelentésben.

A 4iG egy éve jelentette be, hogy a Rheinmetall a stratégiai befektetője lesz. A védelmi iparban érdekelt német gyártó 25 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik a 4iG-ben.

Emlékezhetünk, hogy korábban a 4iG több szerződése is komoly visszhangot kapott, de ennek ellenére lassan összeáll a mozaik:

Korábban feljelentésekkel, meg egyebekkel fenyegetőztek egyesek, mert nem tetszett, hogy a magyar hadiipar végre egyenesbe kerülhet:

Aztán egy újabb szerződés arról szólt, hogy a 4iG bevásárolja magát a Vodafone-ba:

Utána pedig egy másik hír szerint a DIGI-vel kapcsolatban is született egy megállapodás:

Hogy ezek miként függenek össze a mostani hírrel? Egyszerű; a fejlett hadiipari termékek sok esetben olyan informatikai, távközlési megoldásokra épülnek, melyek tulajdonlása igen fontos az üzemeltetőnek. Most minden együtt van, így nem csak a „vasat”, hanem annak működését is biztosítani képes vállalat jön létre.

Aki azt mondja, hogy erre nincs szükség, emlékeztetnünk kell, hogy – sajnos! a szomszédos államban véres háború zajlik éppen!

Ajánlott Cikkek