Hírek

Krím megvolt, Herszon után pedig Zaporozsje is felkészül: népszavazás

Még az idén tartják a népszavazást Zaporozsje térségének az Orosz Föderációhoz való csatlakozásáról, ennek előkészítése több hónapig tart – jelentette be a térség katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja, Vladmir Rogov.

Borítóképen: Nem hivatalos zászló, mint az orosz-ukrán háború szimbóluma (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: User:Mhawk10, licenc: nem jogosult szerzői jogvédelemre) A kép illusztráció

Megígérte, hogy a népszavazási kérdések megfogalmazását a közeljövőben ismertetik.

„Régiónk lakosainak túlnyomó többsége gyorsan vissza akar térni szülővárosába, és a nagyobb Oroszország részévé kíván válni” – mondta Rogov.

A RIA Novosztyi szerint abban is biztos, hogy minél hamarabb válik Zaporozsje Oroszország részévé, annál hamarabb javul az élet a régióban.

„Csak egyetlen összoroszországi családban tudjuk megvalósítani teljes emberi, termelési, ipari és természeti potenciálunkat. Oroszország a lehetőségek földje” – mondta az adminisztrációs tisztviselő.

Egy nappal korábban a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának egyik tagjának asszisztense, Artem Sarlaj azt mondta, hogy a régió megkezdte az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás technikai kérdéseinek tanulmányozását.

Lassan tényleg le kellene ülnie tárgyalni Zelenszkijnek tárgyalni Putyinnal, mert ha nem teszi, egyre nagyobb területi veszteséget szenvednek el…

Ajánlott Cikkek