Hírek

Kuleba a Nyugatnak: Már nem hajolunk meg előttetek!

Nem könnyű az ukrán vezetésnek meggyőzni a nyugati vezetőket, hogy folytassák a szigorúbb oroszellenes szankciók bevezetését – mondta Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter Dmitrij Gordon újságírónak adott.

Borítóképen: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (forrás: Пресслужба МЗС України via commons.wikimedia.org, szerző: Едуард Крижанівський) A kép illusztráció

Szerinte a Nyugat megszokta, hogy Kijevet meggyőzni és meggyőzni lehet álláspontja erőltetésével,

Zelenszkij megjelenésével azonban állítólag megváltozott a helyzet, és az ukrán fél hajthatatlan volt az oroszellenesség a szankciók ügyében.

„Az esetek 90%-ában a nyugati vezetők hozzászoktak ahhoz, hogy Ukrajna meghajol, pózt vesz fel, de a végén letörnek és meggyőznek: hol szeretettel, hol nyomással, hol fenyegetéssel… Természetesen az első reakciójuk: nem, ez nem építő jellegű. Mindannyiuknak elmondtam: Nem vagyunk építő jellegűek számotokra, mert már nem hajolunk meg előttetek. Joggal várunk el tőletek némi tiszteletet és elfogadást, hogy álláspontunk eltérő lehet. Fáj nekik, hogy ezt megszokják” – mondta Kuleba.

Az ukrán külügyminisztérium vezetője azt is megjegyezte, hogy szerinte a legnehezebb tárgyalások az orosz bankok SWIFT-rendszerről való leválasztásáról szóló tárgyalások voltak.

„Armageddon volt. Nem akarták. Akkoriban még csekély megszorításokkal próbálkoztak – és közvetlen összetűzésbe kerültünk, nevén szólították a kollégákat, mondogatták: Hogy viselkedhetsz így Brüsszelben, egy csendes, nyugodt teremben?” – mondta.

A nyugati országok számos szankciócsomagot vezettek be Oroszország ellen, és az orosz energiaforrásoktól való függés csökkentéséről is döntöttek a február 24-én bejelentett, „a Donbász védelmét célzó orosz különleges hadművelet” okán.

Most jött el a pillanat, amikor először nagy igazságot hallottunk Kulebától, aki egyebek iránt elefántként randalírozik a porcelánboltban… Most mégis rátapintott a lényegre, amikor azt mondta a Nyugat magatartásáról, hogy…

A Nyugat csak azt a kapcsolatot tartja kielégítőnek, ahol ő diktál, mások pedig hajbókolnak előttük, és parancsaik szerint cselekednek!

Az összes többi a zagyvaság és az öntömjénezés bűzhödt keveréke, hiszen Európa Ukrajna támogatásával önmaga létét veszélyezteti, olyan kockázatot vállalva, amiben benne van, hogy a második világháború után kialakított rendszere romba dől!

Éppen ideje lesz leépíteni azokat, akik csak kapnak és kapnak, cserébe pedig ilyen nyilatkozatokat engednek meg maguknak! Személyesen kikérjük magunknak ezeket a mondatokat, és ki kell végre mondani, hogy a Zelenszkij-féle Ukrajna nélkül a világ boldogabb lenne!

Rendben, Zelenszkij nincs egyedül, vannak még páran a nemzetközi brigádban, akik szintén nem hiányoznának…

Ajánlott Cikkek