Hírek

Lavrov Zelenszkijről: Lehet, hogy kurva, de ő a mi rohadékunk

Mielőtt még a „haladók” elpicsognák magukat, jelezzük, haladjanak el, mert a mondást Lavrov Franklin D. Roosevelt amerikai elnöktől vette, aki 1939-ben Somoza, nicaraguai diktátort jellemezte ezekkel a szavakkal.

Borítóképen: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a G8 csúcstalálkozója keretében globális fórumot nyit a kormányok és a vállalkozások terrorizmusellenes partnerségéről (forrás: http://www.kremlin.ru/events/detail/2006/07/107953.shtml via commons.wikimedia.org, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Lavrov az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával kapcsolatos ülésén eresztette el a mondatot, és a teljesség kedvéért érdemes idézni, mit is mondott pontosan. És miért… A szöveg azért került elő, mert Lavrov véleménye szerint Ukrajna esetében a Nyugat mindent elnéz, például tiltott aknák alkalmazását, melyek használata sérti az 1997-es egyezményt, amelyet többek között Ukrajna ratifikált, valamint az aknák betiltásáról szóló genfi ​​egyezmény második jegyzőkönyvét:

„Az ilyen atrocitások azért váltak lehetségessé és maradtak büntetlenül, mert az Egyesült Államok és szövetségesei a nemzetközi emberi jogi intézmények közreműködésével nyolc éve szisztematikusan leplezik a kijevi rezsim bűneit, politikájukat a Zelenszkij-félékre építve. A dolog jól ismert amerikai elv szerint működik; lehet, hogy kurva, de ő a mi rohadékunk” – mondta Lavrov.

Ajánlott Cikkek