Hírek

Lavrov azzal vádolta a NATO-t, hogy Ukrajnán keresztül proxy háborút folytat Oroszországgal

Lavrov külügyminiszter: Azzal, hogy fegyvereket szállít Ukrajnának, a NATO proxy háborúba lép Oroszországgal

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Channel One Big Game című műsorának adott interjújában azt mondta, hogy a NATO proxyháborúba lép Oroszországgal, fegyvereket szállítva Ukrajnának.

„Ha a NATO valóban meghatalmazott útján háborúzik Oroszországgal, és felfegyverzi ezt a meghatalmazottat, akkor a háborúban ugyanúgy részt vesz mint a harcoló felek”– mondta a külügyminiszter.

Lavrov hozzátette, hogy Kijevnek küldött fegyverek szállítása “egy újabb példa az amerikaiak gátlástalanságára a nemzetközi jog szempontjából”. A miniszter megjegyezte, hogy a nyugati országok által Ukrajnába küldött fegyverek legitim célpontjai lehetnek a különleges hadműveletben részt vevő orosz hadseregnek.

Lavrov korábban szakmaiatlan magatartással vádolta meg nyugati kollégáit. Szerinte terveik szakszerűtlen nyilvánosságra hozatala a nyugati államok magatartásának egyik modern jellemzője. „Nyíltan kijelentik, hogy ők lesznek a felelősök, hogy a NATO-nak minden joga megvan ahhoz, hogy azt tegyen, amit akar. Azt mondhatják: a NATO védelmi szövetség, ezért “nem kell félni”, “senkinek a biztonságát nem veszélyezteti ez a szervezet” – mondta a külügyminiszter.

Ajánlott Cikkek