Hírek

Lavrov: Kijev eldobható fogyóeszköz

Szergej Lavrov igen kemény hangot ütött meg, amikor a nyugati országok és Ukrajna kapcsolatáról beszélt. „Az Egyesült Államok Kijevet eldobható fogyóeszközként használja, hogy elérje Oroszországgal kapcsolatos céljait” – közölte az orosz külügyminisztérium.

Borítóképen: Eldobált szemét összegyűjtve (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Fruggo, licenc: CC BY 1.0) A kép illusztráció

A diplomáciai osztály arról is beszámolt, hogy formálisan befagyott a párbeszéd Oroszország és az Egyesült Államok között a stratégiai biztonságról. A felek az ukrajnai különleges művelet feladatainak elvégzése után térhetnek vissza rá.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Kijev valódi helyzetét az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és más nyugati országokban határozzák meg, de Oroszország „továbbra is tartja a kapcsolatot Zelenszkij csapatával”.

„Kijev óriási lépést tett vissza az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon az Egyesült Államok és Nagy-Britannia tanácsára, és visszalépett az isztambuli javaslatoktól” – mondta.

Bármilyen furcsa is, de vannakegyes nyugati vélemények, amelyek rímelnek Lavrov kijelentésére:

Sajnos van egy ilyen olvasata is az eseményeknek, ez tagadhatatlan…

Ajánlott Cikkek