Hírek

Lavrov lopásnak tartja az ötletet, hogy a befagyasztott orosz vagyont Kijevbe irányítsák

Lavrov külügyminiszter lopásnak nevezte Borrell ötletét, hogy Oroszország befagyasztott vagyonát utalják át Kijevnek

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter lopásnak tartja az európai diplomácia vezetőjének, Josep Borrellnek az ötletét, hogy befagyasztott orosz vagyont átadják Kijevnek . Erről a RIA Novosztyi számolt be .

Az európai diplomácia vezetője felajánlotta, hogy a befagyasztott orosz vagyont Ukrajnába küldi a helyreállítás kifizetésére a különleges művelet befejezése után. „Lopás, amit nem is próbálnak eltitkolni” – kommentálta Borrell kijelentését a külügyminiszter egy sajtótájékoztatón.

Lavrov szerint a Nyugat számára az ilyen cselekedetek már szokássá válnak. Példaként a politikus az afgán vagyon befagyasztásával kapcsolatos helyzetet hozta fel, amelyet a nyugati országok nem a térség helyreállításával összefüggő célokra kívánnak felhasználni.

Március elején az Egyesült Államok, az EU-tagországok , Nagy-Britannia és Japán szankciókat vezetett be az Orosz Központi Bank ellen, befagyasztva tartalékait nemzeti valutájukban. Később Franciaország is befagyasztotta az orosz jegybank vagyonát összesen 22 milliárd euró értékben.

Ajánlott Cikkek