Hírek

Legalább 30 lengyel zsoldost likvidáltak Harkiv régióban

Mit kerestek ott? Miért harcolnak az ukránok oldalán? A lengyelek az ukránok nagy barátai? Sorban; nem tudjuk, mennyit keresnek, azt tudjuk, hogy a lengyeleknél „elmentek otthonról”, és végül; nem! Nem barátok, sőt, Ukrajna mai területét a történelem során – Magyarország mellett, amely kis részben – Lengyelország és Litvánia (néha szövetségük) birtokolta – harcolva a krími tatárokkal, akik Erdélybe jártak „utánpótlásért…

Borítóképen: Európa 1500-ban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Szajci, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

De ez mindegy, a lényeg az, hogy most „szitu van”, így a lengyel zsoldosok azukránok oldalán harcolnak. Persze az nehezebben lenne elképzelhető, hogy az oroszok oldalán harcoljanak, akik vagy négyszer felosztották más hatalmakkal Lengyelországot, de azt miért nem lehet, hogy az egésztől távol tartják magukat? Talán van valami „okosság” a háttérben?

Hagyjuk… A harkovi régióban található Izyumskoe településen a rakétacsapatok a lengyel magánhadjárat 30 zsoldosát likvidálták – jelentette be az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy.

Értjük, megértjük, de nem tartjuk jó iránynak a lengyel álláspontot, és az ebből következő, az ehhez hasonló incidenseket!

Ajánlott Cikkek