Vélemény Vélemény-cikkeink

Legyél meleg

Értjük, hogy mit akart mondani, üzenni az Amnesty International (AI), de – ahogy egy kommentelő írta – „Srácok, többnyire jó a munka, amit végeztek, de ezt elnézve ti se a legfényesebb égőket tartjátok a csillárban.” A mi véleményünk is hasonló, ugyanis semmi baj nincs azzal, ha valaki a nemi kisebbségek jogaival foglalkozik, de az már problémás, hogy – akarva, vagy akaratlanul? – ilyen plakátot jelentet meg.

Miért baj mindez? Mert magyarul (!) a mondatot így kellett volna kezdeni „Lehetsz akár…”! Mi jóindulattal vagyunk az AI iránt, így azt gondoljuk, hogy ez pusztán egy ordas hiba, ami totálisan a kampány ellen hat, de mi van, ha ez kifejezetten szándékosan került így a plakátra, ahogy?

Ebben az esetben bizony ez nem más, mint egy hecckampány, ami csakis arra hivatott, hogy felhergelje a társadalmat, hogy kikényszerítsen egyébként nem jellemző agressziót azok részéről, akik provokációnak élik meg mindezt!

Innentől kezdve pedig azt kel, hogy mondjuk, a plakát kifejezetten azok ellen hat, akiknek – elvileg – a védelmére szövetkezett az AI.

Még egyszer;

Mi jóindulattal vagyunk, és méretes bakinak gondoljuk az esetet, de pontosan tudható, hogy nem vagyunk egyformák (figyelem; NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!), még ha egyenlőek is vagyunk, és másoknak (figyelem: MÁSOKNAK!) más (figyelem: MÁS!) véleménye is lehet!

Tessék szíves lenni tehát ezt a plakátot javítani. Nem miattunk, hanem azokért, akikről, akiknek szól!

Ajánlott Cikkek