Hírek

Lemondott a román honvédelmi miniszter, szerinte lehetetlen együttműködni az elnökkel

Románia honvédelmi minisztere, Vasile Dîncu hétfőn bejelentette lemondását, döntését azzal indokolva, hogy nem tud együttműködni Klaus Iohannis államfővel.

Borítóképen: Vasile Dîncu (forrás: wikimedia, szerző: MAPN, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

A lemondásra két héttel azután került sor, hogy kijelentette, „az ukrajnai háború folytatódni fog, és az egyetlen esély a békére az Oroszországgal folytatott tárgyalások” – írja a Hotnews.ro. A sokak által kritizált nyilatkozatot Klaus Iohannis úgy értékelte, hogy „(…) valószínűleg néhány méltóságunknak gyakrabban kell olvasnia a sajtót, hogy megismerje az álláspontokat.”

A védelmi miniszter szokatlan módon a facebookon is közzétette lemondó nyilatkozatát.

A Dîncu által közzétett dokumentum teljes szövege, amellyel lemondását benyújtotta:

  • Alulírott Vasile Dîncu, Románia kormányának tagja, a védelmi tárca vezetője, kérem, vegye tudomásul, hogy lemondok erről a tisztségről.
  • Gesztusomat abból a szempontból indokolom, hogy nem lehet együttműködni Románia elnökével, a hadsereg főparancsnokával. Szükségesnek tartom kivonulni ebből a pozícióból annak érdekében, hogy semmilyen módon ne sértsem a teljes irányítási lánc mentén gördülékenységet igénylő döntéshozatali folyamatokat, programokat, és ne akadályozza meg a minisztérium optimális működéséhez feltétlenül szükséges projektek sorát. a honvédelem és a román hadsereg.
  • Miniszterelnök úr, köszönöm az őszinte együttműködést és nyitottságot, amelyet a közös kormányzati tevékenység során tanúsított, és teljes támogatásomról biztosítom a minisztérium és a román hadsereg valamennyi projektje és programja iránt, mint szenátor, a román parlament tagja.

forrás: vg.hu

Véleményünk: Így megy ez, tényleg fejlett demokrácia Románia. Miért mondjuk ezt? Mert már ők is ott tartanak, mint a Nyugat. Aki azt szorgalmazza, hogy minél hamarabb legyen vége a háborúnak, nos… annak lesz vége!

Ajánlott Cikkek