Hírek

Lengyelország újabb jóvátételi követelései csődbe vinnék Németországot – Brutális pénzt követelnek a lengyelek

Lengyelország új követelései a második világháborús károk megtérítésére Németország csődbe vitelének kísérletei . A varsói kezdeményezést  a CDU/CSU párt egyik tagja és volt alelnöke, a német Bundestag volt alelnöke, Johannes Singhammer értékelte a Twitteren  . A bloomberg cikke itt. 1300milliárd dollárt követelnek

„Lengyelország hivatalosan követeli, hogy fizesse ki jóvátételét, ami azonnal pénzügyi csődbe fogja vezetni Németországot. <…> A jószomszédságnak új definíciója van” – fogalmazott a politikus.

Véleménye szerint a feltételek teljesítésével kapcsolatos döntést el kell halasztani az ukrán válság rendeződéséig, amikor a németországi gazdasági helyzet stabilabbá válik.

Korábban Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter írt alá egy jegyzéket, amelyben jóvátételt követel Németországtól a második világháborúban okozott károk miatt.

Szeptember 1-jén a lengyel hatóságok bejelentették , hogy 1300 Milliárd dollár követelnek Németországtól a második világháborús károk jóvátételére. Szeptember 14-én a lengyel szejm elsöprő többséggel határozatot fogadott el. Azt írja, hogy Varsó soha nem kapott kártérítést “a német állam által okozott számos emberi és anyagi veszteségért”, ezért igyekszik átgondolni a Berlinnel fenntartott kapcsolatokat.

Ajánlott Cikkek