Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

„Lesz még egy járvány”

Ezt a Fehér Ház sajtószolgálata közölte, mint Joe Biden által mondottakat, abból a beszédből idézve, amelyet azért mondott, melyet a COVID-19 vakcina öt év alatti gyermekeknél történő alkalmazásáról tartott.

Legyen ez egy összesküvés-elmélet, legyen ez egy laposföld-teória, de meg kell jegyeznünk, hogy van abban valami egészen elképesztő egybeesés, hogy mindig jönnek problémák, melyek valahogy mindig elterelik a figyelmet a sokkal fontosabb (helyesebben: a hosszabb távon jelentkező, az emberiség történetére kiható!) problémákról!

Amikor kitört az orosz-ukrán háború, hirtelen vége lett a COVID-nak, most pedig amikor a háború Nyugaton már nem tematizálja a polgárok mindennapjait (dehogynem, csak közvetetten, a szankciók által!), megint jönnek a figyelmeztetések…

Igen, itt van a majomhimlő – vagy mi a bánat… -, de emlékezzünk csak; Bill Gates jóval a majomhimlő megjelenése előtt már mondta, hogy újabb és újabb világjárványok következnek. De nem csak ő mondta ezt, mások is, akik úgy egyébként nem a téma szakavatott tudósai…

Ellenben pontos és fontos információk birtokában lehetnek! De idézzük Bident, mit is mondott:

„Végső soron több pénzre van szükségünk, nem csak a gyermekeknek szánt vakcinákra. Több pénzre van szükségünk a második járvány megtervezéséhez. Lesz még egy járvány. Előre kell gondolkodnunk. Ezért kell a pénz.”

Beleköthetnénk, a „járvány megtervezése” terminus technicus-ba, ezt nem tesszük, de fel kell hívni a fgyelmet, hogy nem igazán tudjuk másképp fordítani a „we need more money to plan for the second pandemic” mondatrészt…

De e lényeg; a vége az, hogy pénz kell, ahogy pénz kell a háborúhoz is, és persze a járvány ellen is harcolni kell!

Talán máris azon fáradoznak Amerikában, hogy előre bebiztosítsák a vezetők magukat az ellen, ha majd egyszer tömegek kérdezik meg, hogy; Miért élünk egyre rosszabbul?

Nem, nem tagadjuk; létezik, léteznek járványok, sajnos az orosz-ukrán háború is igencsak valós, de azt azért megkérdeznénk, hogy vajon mennyire véletlenszerűek ezek az események?

Ajánlott Cikkek