Hírek

Leteszik az esküt, aztán lelépnek – Így képzeli a Momentum a parlamenti munkát

Kiállította a saját bizonyítványát a Momentum. A párt csütörtök késő esti közleményében jelentette be, hogy képviselőik le fogják tenni a parlamenti esküt, és csak aztán bojkottálják az alakuló ülést. Magyarán: bebiztosítják a jól fizető pozícióikat, majd lelépnek a munka elől.

A Momentum Elnökségének döntése értelmében a párt frakciója május 2-án leteszi a parlamenti esküt, de bojkottálja az alakuló ülés érdemi részét, az április 3-i választást ugyanis nem ismerjük el tisztességesnek – idézi a Momentum csütörtök késő este küldött közleményét az IndexMint írják, 1,9 millió változást akaró honfitársuktól azt a felhatalmazást kapták, hogy a parlamentben és a parlamenten kívül is a hangjuk legyenek. Míg az eskütétel az előbbi, az utcára kivonulás az utóbbi célt szolgálja.

A Momentum kitart azon álláspontja mellett, hogy semmilyen Fidesz által osztott díszpozíciót (parlamenti alelnöki, jegyzői, bizottsági elnöki és alelnöki pozíciók) nem vállalunk a parlamentben. Hiába fenyegetőzik Kövér László azzal, hogy a Momentum elbukhatja ezeket a pozíciókat, mi nem leszünk a Fidesz díszellenzéke. Munkánk legjavát a parlamenten kívül, változást akaró közösségek építésével fogjuk tölteni

– olvasható a közleményben.

pestisracok.hu

Ajánlott Cikkek