Hírek

Lindsey Graham amerikai szenátor – “Van egy Brutus Oroszországban?Ölje már meg Putyint!”

Washington – Lindsey Graham vezető amerikai szenátor csütörtök esti televíziós interjúban felszólított „valakit Oroszországban”, hogy gyilkolja meg Vlagyimir Putyin elnököt Moszkva ukrajnai inváziója után.

borítókép : https://www.flickr.com U.S. Senator Lindsey Graham speaking with attendees at the 2015 Iowa Growth & Opportunity Party at the Varied Industries Building at the Iowa State Fairgrounds in Des Moines, Iowa.Gage Skidmore

Később egy sor tweetben megismételte a felhívást, és azt mondta, „az egyetlen ember, aki ezt meg tudja oldani, az az orosz nép”.

– Van Brutus Oroszországban? – kérdezte a szenátor Julius Caesar római uralkodó egyik orgyilkosára utalva.

Graham arra is kíváncsi volt, létezik-e „sikeresebb Stauffenberg ezredes” az orosz hadseregben, utalva arra a német tisztre, akinek bombája nem ölte meg Adolf Hitlert 1944-ben.

Nagy szolgálatot tenne hazájának – és a világnak –” – tette hozzá.

Ukrajna szerint legalább 350 civil vesztette életét Putyin múlt heti inváziója óta, és több mint egymillióan menekültek el az országból.

Moszkva azt állítja, hogy nem veszi célba a polgári területeket, annak ellenére, hogy széles körben elterjedt ennek ellenkezője.

forrás: timesofisrael.com

Ajánlott Cikkek