Hírek

Lövöldözés volt egy amerikai nukleáris hulladéklerakó közelében?

A washingtoni Hanford nukleáris hulladéklerakó területének egy részét lezárták és a lövésekről szólnak a jelentések.

borítókép : https://pixabay.com/hu kalhh 

A Washington államban található hanfordi nukleáris telep egy részét lezárták, és az alkalmazottakat arra kérték, hogy készüljenek fel a „futásra, elrejtőzésre, harcra” , miközben jelentések szerint egy lövöldözés volt a környéken. A helyi rendőrség is reagált.

A telephely 200-as keleti körzetében található 2750E épület alkalmazottait evakuálták, a helyszín összes személyzetét biztonságba helyezték, és az egész hanfordi telephelyet lezárták – közölte kedden az Energiaügyi Minisztérium.

“Nincs szükség semmilyen intézkedésre és nincs információnk a nyilvánosság számára” – mondta a DOE, hozzátéve, hogy a Hanford Patrol a helyszínen van, és “jelenleg nincs megerősített információ a lövésekről”.

Helyi idő szerint 10:30 körül a Hanford alkalmazottai SMS -t kaptak, amelyben figyelmeztették őket egy „ támadóra” a környéken, és bejelentették a telep lezárását, valamint utasítást adtak arra hogy rejtőzzenek el.

a videón a lezárt úton a segítség tart a nukleáris hulladéklerakó felé

A Benton megyei seriff hivatalának helyetteseit is a helyszínre küldték, akik segítettek a Hanford Patrolnak az épület átkutatásában, a többiekkel együtt. A seattle-i KCPQ-TV szerint „semmilyen áldozatot vagy bizonyítékot nem találtak lövésekre”

Hanford Washington dél-középső részén található, a Columbia folyó mentén. 1943-ban alapították a Manhattan Project részeként, plutóniumot gyártva a japán Nagaszakiban használt atombombához. A fegyvergyártást a hidegháború végén leállították, így nagy mennyiségű radioaktív hulladék maradt a tárolótartályokban, amelyeket a létesítmény azóta is igyekszik biztonságosan tárolni.

Ajánlott Cikkek