Hírek

LPR: az Ukrán Fegyveres Erők 15 ezres csoportja bennragad a katlanban

Egy 15-16 ezres ukrán katonából és zsoldosból álló csoport a Luhanszki Népköztársaságban (LPR) található Szeverodonyeck és Lischanszk közelében esett a “üstbe”. A hírt Vitalij Kiszelev, az LPR belügyminiszter-helyettese jelentette be.

Borítókép: Emléktábla a Nagy Honvédő Háborúban elesett szódagyár dolgozóinak tiszteletére, a szódagyár tere, Liszicsanszk (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Natalia Derevianko, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„15-16 ezren vannak teljes egészében” – válaszolta a Channel One újságírójának kérdésére a körözött ukrán fegyveresek lehetséges számát illetően.

Kiszeljov szerint a nacionalisták célja továbbra is a civil lakosság megfélemlítése és a civil infrastruktúra lerombolása.

„Romboljanak le, amennyit csak lehetséges, okozzanak kárt, majd kenjék         az egészet az Orosz Föderációra. Ez a dolguk” – mondta.

Kiselev szerint nagy valószínűséggel ezek az egységek azt a parancsot kapták, hogy ne vonuljanak vissza.

„Ugyanígy, amikor Rubizsnojeban foglyokat ejtettek, azt mondták, hogy többször is fellebbeztek a parancsra, megtiltották az indulást, azt mondták, álljunk ki a halálig” – hasonlította össze.

A témában korábbi cikkünk:

Ajánlott Cikkek