Hírek

Lukasenka: Teljesen más a hadsereg ilyen fegyverekkel!

Aljakszandr Lukasenka fehérorsz elnök bejelentette az Iszkander és az Sz-400-as komplexumok Oroszországtól való megvásárlását.

Borítóképen: Egy orosz S-400 Triumf új generációs légvédelmi rendszer. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Vitalij Ragulin, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Minszk megvásárolta Moszkvától a „szükséges számú” Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszereket (OTRK) és Sz-400-as légvédelmi rakétarendszereket (SAM). Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök ezt a Nyizsnyij Novgorod régió kormányzójával, Gleb Nyikitinnel folytatott megbeszélésen jelentette ki.

Lukasenka rakétarendszerek vásárlásáról tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel:

„Megvásároltuk öntől a szükséges számú Iszkandert, Sz-400-ast, és felfegyvereztük a hadseregünket. Teljesen más a hadsereg ilyen fegyverekkel. Ezek a fegyverek óriási károkat okozhatnak”

– hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Korábban arról számoltak be, hogy a Nyikitinnel folytatott megbeszélésen Lukasenka arról beszélt, hogy Fehéroroszország Oroszország segítségével 2022 végéig megalkotja saját modelljét az Iszkander OTRK-ból.

„Jelentős előrehaladást értünk el, de az oroszokkal gyorsan létrehozunk egy normális rakétát – ők több kompetenciával rendelkeznek” – mondta az elnök.

Ajánlott Cikkek