Hírek

M777-esek és újabb ezerötszáz lövedék ment a lecsóba!

Az orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők két M777 tarackjának és a hozzájuk szánt 1,5 ezer lövedék megsemmisítését.

Borítóképen: Kh-47M2 Kinzhal (forrás: mil.ru / commons.wikimedia.org, szerző: Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Az Orosz Fegyveres Erők megtámadták az Ukrajnai Fegyveres Erők 44. Tüzérdandárját, és megsemmisítettek két M777-es tarackot és 1500 töltényt. Ezt a katonai osztály hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy jelentette be az újságíróknak a Honvédelmi Minisztérium napi tájékoztatóján.

Konasenkov pontosította, hogy a tüzérdandár az ukrajnai Zaporozsje régióban található Novoivanovka falu közelében állomásozott. Ezenkívül a védelmi minisztérium képviselője szerint az ukrán fegyveres erők 150 katonája megsemmisült a támadásban.

A csapást nagy pontosságú légi indítású rakétákkal hajtották végre.

Szóval még mindig nem fogytak ki az orosz erők a magas technikai színvonalú fegyverekből? Hogy a kékégbe lehet ez, amikor a nyugati sajtó megírta, hogy nincs már csak a szovjet érából megmaradt fegyverzetük?

Nos, úgy, hogy ha a sajtó csinálja a hírt, akkor könnyen bebizonyosodik, hogy nem igaz…

Most azért nem kellett olyan messzire lőni, mint a korábbi napokban, de a veszteség tetemes, különösen, ha hozzávesszük, hogy egyes belső informátorok szerint jó, ha a szükséges fegyverek 30 százaléka van meg mindössze ukrán oldalon.

Ajánlott Cikkek