Hírek

Ma éjféltől: háborús veszélyhelyzet!

„A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

Boritóképen: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az EPP-csúcstalálkozón 2012 decemberében (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Flickr.com, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

„A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra, kockára teszi a fizikai biztonságunkat és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is.

„Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát” – jelentette ki a miniszterelnök.

A járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a magyar családokat. Holnap tájékoztatni fogom önöket az első döntéseinkről” – zárta videóját a miniszterelnök.

Eddig a hír, és most a vélemény:

Pontosan tudjuk, hogy most elkezdődik az ellenzéki nyavalygás, hogy akkor most talált ürügyet a kormány, hogy extra jogosítványokat kapjon, de azt előre közöljük, hogy ha az ellenzék kapott volna mandátumot a kormányalakításra (hála Istennek, nem így történt!), még nagyobb veszélyben lennénk, mert;

Ők már rég odaadták volna Magyarország összes katonai képességét Ukrajnának, és régen elzárták volna a gázcsapokat a keleti irányból!

Ezzel ellentétben viszont cselekvőképesnek kell maradni, és ez a cselekvőképesség más és más feltételeket jelent háború és béke időszakában!

Ajánlott Cikkek