Erdély Foci Sport

Ma este: roncs helyett edzőközpont

A nem is olyan régen gründolt, nagy csinnadrattával átadott, és agyon ajnározott stadion omladozik, így ma este az FCSB (ejtsd: efcsébé!) a szövetség edzőközpontjában látja vendégük a Sepsi OSK-t. Jól besült a mutatvány, teljesen eszement helyre épített aréna bizony nincs csúcsformában, pedig a tervező jól kigondolta hogyan is oldja meg a problémát, de ahogy a rosszemlékű Dacia 1300/1310 sem volt autónak nevezhető miután elvesztette az eredeti Renault-féle alkatrészek nagy részét, úgy a kilopott anyag is megbosszulja magát…

Az, hogy az FCSB-nek miért nincs saját létesítménye, inkább hagyjuk is, mert pontosan tudható, hogy a rovott múltú klub soha nem a saját erejéből építkezett, ahhoz mindig kellett egy múltépítő (lm.: múlt-hamisító) államhatalom, ami most bizony saját ostobasága áldozata lett. De mit beszélek? Valójában pont olyan rogyadozó izé, mint a román állam, ami fiatalsága ellenére is egy rozzant dínócsontváz Európa perifériáján!

A stadion autó formába öntve – csilivili roncs

Na de a meccsre is érdemes kitérni; mik az esélyek? Mi lehet a végeredmény? Nos, a rogyadozó bukaresti „magic”-nek az vinné be a KO-t, ha az OSK most jól elpáholná a kirakatcsapatot. Esélyes? Igenis az, mert minden meccs 0:0-ról kezdődik, és van az a szint, amikor már a bírói ténykedés sem ment meg egy csapatot a végzetétől…

Azt azért el kell mondani, hogy a hontalan (értsd. nincs saját pályája) ellenfél kerete erősebb, ahogy azt a bajnoki eredmények is mutatják, de az nem zárható ki, hogy végül a szerencse (meg a szerencsét művészi szinten terelgetők…) nem kapnak annyi hátszelet, hogy a most komolyan hasító Sepsi ellen eredményt hozzon.

Mint korábban is írtunk róla, nem kell ott egyáltalán semmitől tartani az OSK-nak, hiszen aki kockáztat, az nem ők, hanem a bukarestiek. Ők bukhatnak nagyot, mert ha esetleg a Sepsi nem nyerne, az csak papírformaként elkönyvelhető valami, míg ellenkező esetben óriási siker a Szentgyörgyieknek!

Szóval, tessék megpróbálni, tessék csak izgulni, pörögni, de a végén senki ne lepődjön meg Bukarestben, ha a bukta legalább akkora lenne, mint az életveszélyes stadion megépítése!

HAJRÁ SEPSI!!!

HAJRÁ OSK!!!

Ajánlott Cikkek