Épített örökség Magyarság Tájak/korok Történelem Történelem Videók

Ma is használjuk: a Duna-Száva-Adria vasút állomásépületei

Ma már természetesen MÁV-állomásként ismerjük ezeket az épületeket, de tudni kell, hogy 1932. július 1-jén vette az állam kezelésébe az államosított Duna-Száva-Adria Vasúttársaság (korábbi nevén Déli Vasút) mintegy 560 km-es magyarországi hálózatát, és ezzel majdnem nyolc évtizedre gyakorlatilag véget ért a magyarországi magánvasutak korszaka. De a mi történetünk korábbra nyúlik vissza…

Borítóképen: Neÿ Ákos a Duna-Száva-Adria Vasút igazgatója a Balatonboglári Fürdőegylet ünnepélyén beszédet mond – 1936 (forrás: Fortepan, 96151)

És ebből máris kiderül, hogy bizony azok az állomásépületek, amelyeket hozzávetőleg 100 éve (!) építettek, bizony kiállták az idők próbáját! Pedig, ha jobban belegondolunk, ez a 100 évben volt jó pár év, amikor háború volt, aztán pedig olyan évek jöttek, amikor nagyobb gondok is adódtak, mint az állomásépületek állagmegőrzése…

A Déli Vasút története is magán hordozta az ország történelmi sorsfordulóit, ugyanis sikeres működésének kulcsa a Fiume kikötőjének vasúti elérése volt. 1920 után a vonalak ugyan megmaradtak, de a megváltozott politikai helyzet – na meg a megváltozott „tulajdoni viszonyok” – okán a vasút egyre kevésbé tölthette be korábbi szerepét, így aztán nem véletlen, hogy már 1929-ben felvetődött az államosítás gondolata:

Nem véletlen, hogy már az államosítás után a MÁV sem gondolt a Déli Vasúttól átvett vonalakra úgy, mint a tengeri összeköttetést biztosító ütőérre, de az sem, hogy ekkoriban kezdődött el a Duna-tengerjáró flotta kiépítése, ami a Dunán keresztül biztosított tengeri elérést.

De megint előre mentünk az időben, most ugyanis azokat az állomásokat fogjuk bemutatni, amelyek a múlt száza ’20-as éveiben épültek. Akkor, amikor még úgy tűnt, hogy a balatoni turizmus megmentheti a társaságot, és akkor, amikor ennek jegyében sínautóbuszokat is üzembe helyeztek:

Nézzük tehát az állomásépületeket! Az egykori Déli Pályaudvar már nincs meg (innen indultak a vasúttársaság szerelvényei), de azért egy képet tudunk mutatni róla, hogy körülbelül milyen lehetett a ’20-as években:

A Déli pályaudvar 1935-ben (ekkor már a MVÁ kezelésében)

Az első igazán komoly állomás a Déliből indulva Székesfehérváron volt. Sajnos a város hadiipari szerepe okán – na meg a Dunántúlon végrehajtott hadműveletekben is jelentős stratégiai pontként kezelték a harcoló felek – a felvételi épület és az egész pályaudvar (valamint a teljes környék) megsemmisült… Ezzel együtt azonban a végleges formában 1953-ra elkészült épületen nyomokban visszaköszön a régi állomásépület, de az új szocreál monumentalista műnek tűnik a régi sokkal barátságosabb megjelenésével szemben.

Székesfehérvár állomásépülete – 1928
Székesfehérvár állomásépülete – napjainkban

Székesfehérvár után már nem is olyan sokkal következik a Balaton, ahol több megálló is volt természetesen, de a ’20-as években épült első állomás a Balatonföldvári volt, ami a mai napig is ellátja feladatát!

Balatonfölvár, állomásépület (fent a pályaoldal, lent a park felől) – 1928
Balatonfölvár, állomásépület (fent a pályaoldal, lent a park felől) – napjainkban

Ez az épület – legalábbis külső megjelenését illetően – mintha semmit nem változott volna! És ebben az esetben azt sem mondhatjuk, hogy ennek oka a pénztelenség, hiszen az épület megfelelő állapotban van, a fedett peronok pedig kissé arrébb kerültek kiépítésre, így maga az állomás a mai igényeknek is teljes mértékben megfelel!

De folytassuk utunkat! A következő állomás, amit bemutatunk Balatonszemesen található, és erről az igen szép kis épületről is elmondható, hogy eredeti formájában marad fenn:

Balatonszemes, pályaudvar – 1928
Balatonszemes, pályaudvar – napjainkban

Természetesen itt is kiépítésre került egy fedett peronrész, ami kissé bele is lóg a látványba, de becsülendő, hogy megmaradt a régi állomásépület, ami egyébként a mai napig is ellátja funkcióját, tehát nem egy „kiállítási tárgy”!

Sajnos a Balaton déli partján tovább haladva nem találtuk meg a szinén az ebben az időszakban épült Balatonmáriafürdő (100 éve: Máriatelep) állomásépületét, itt egy modern épület áll, ami egyébként nem nagyon problémás, de sokkal kevésbé szereti a szem, mint a korábbit:

Máriatelep

Ezt az állomást egyébként akár újra fel lehetne húzni, mert rajzai biztosan fellehetők valahol, de ha azok nem lennének meg, jó támpont lenne a szemesi épület, ugyanis arra igencsak hasonlított.

Szóval ilyenek azok az állomásépületek, amelyeket még a mai napig is használunk – és reméljük, még sokáig használni is fogunk!

Ajánlott Cikkek