Hírek

Maassen: Merkel hanyatlásba taszította Németországot

Hans-Georg Maassen, 2015-ben – amikor Merkel több, mint egy millió migráns befogadása mellett döntött – a belföldi hírszerzés vezetője volt. Angela Merkel párttársa, szintén a CDU színeiben, politikai pályára készül. 2018-ban kellett távoznia a hírszerzés éléről, mert a Chemnitzben történt zavargásokkal kapcsolatban ellentmondott a kancellár asszonynak. Most a The Times-nak nyilatkozva bírálta Németország bevándorlási politikáját. Lássuk a nyilatkozatot!

Borítókép: Hans-Georg Maassen (forrás: t-online.de)

Az Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetője (a The Times: ez a szervezet megfelel a brit MI5-nak) szerint már 2015-ben sok németben kérdések merültek fel a migránsok beengedéséről született döntéssel kapcsolatban:

„Az emberek nem értették, hogyan fordulhat elő az, hogy egyre többen érkeznek az országba olyanok, akik nyilvánvalóan nem voltak jogosultak menedéket kérni, nem értették, miért nem utasították ki őket, és miért van az, hogy a politikusok egyszerűen beletörődtek, hogy sokan áldozatul estek a migránsoknak.”

A cikket szintén megjelentető The Daily Mail arról ír, hogy 2015-ben és 2016-ban a hírek tömeges utcai nemi erőszakról, összecsapásokról szóltak, melyeknek migránsok voltak a résztvevői, mint például a 2015-ös nők elleni tömeges nyilvános zaklatási ügyek vagy a támadás a 2016-os berlini karácsonyi vásáron.

Maassen egyébként megosztó személyiség, aki sarkos véleményét nem rajti véka alá. Most azt mondja, le akarja bontani a Merkeli politika liberális örökségét (a CDU, azaz Kereszténydemokrata Unió elveivel nem tartja mindenben összeegyeztethetőnek), de arra is fel kell hívnunk a figyelmet, hogy a volt kémfőnök, aki most készül politikusi pályára, az ilyen nyilatkozatokkal nyilvánvalóan a középpontba akar kerülni.

Azt nem tudjuk, hogy ez a törekvése milyen hatással lesz, de most, a választások előtt három hónappal a CDU vezetése biztosan nem örül a köreikből érkező kritikának. Az viszont egyre nyilvánvalóbb, hogy a németeknek fogy a türelme a bevándorlókkal szemben…

Ajánlott Cikkek