Hírek

Macron egyeztet Putyinnal, de vajon miről?

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök rendszeresen egyeztet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Bár felröppent a hír, miszerint a (részben) állami tulajdonú Renault egy orosz befektetőnek adná részesedését az AvtaVAZ-ban, de érdemi lépések nem történtek, az Auchan és a Danone jelezte, köszönik szépen, maradnak.

Borítóképen: Konferencia-telefon készülék, Gloucester Luk Kwok irodaház, Wan Chai, Hong Kong (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Tan Da MEania, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Mint korábban írtuk az orosz-ukrán konfliktus körüli aktívkodás közben Macron mintha kissé megfeledkezett volna arról, hogy Franciaországban hamarosan elnökválasztás lesz, ahol egyes vélemények szerint a jobboldali Le Pen esélyei igenjók a második fordulóban…

Úgy tűnik, nem hiába a lobbizás, valamiért a franciák nem kapkodnak a kivonulással. Hogy is ne, jó üzlet lehet Oroszországban joghurtot, meg mifenét eladni!

„Nem tervezzük az oroszországi tevékenységeink leállítását és a piac elhagyását. Jelenleg a legfontosabb prioritásaink az alkalmazottak biztonsága és az üzletmenet folytonossága”

– áll a Danone közleményében.

Érdekes fejlemény, ugyanis még március 6-án a Danone bejelentette a beruházási projektek felfüggesztését Oroszországban. Március 23-án viszont a vállalat bejelentette, hogy folytatja az alapvető tejtermékek és bébiételek helyi gyártását Oroszországban. Most pedig… Úgy áll tehát, hogy a hirtelen nekibuzdulásból gyorsan visszavettek a francia cégnél!

Az Auchan is megszólalt mert korábban Ukrajnában olyan hír látott napvilágot, miszerint a vállalat felhagy oroszországi tevékenységével. Nos, a vállalat cáfol:

„Ez a cikk nem igaz, és egy újabb kísérlet a helyzet destabilizálására. Az AUCHAN Retail Russia továbbra is a megszokott módon működik, és nem tervezi a tevékenység korlátozását vagy csökkentését.”

Úgy tűnik tehát, hogy az egyeztetések sikeresek, csak nem biztos, hogy ezek a béke megteremtésére irányulnak, hanem sokkal inkább a francia üzleti érdekekre koncentrálnak…

Ajánlott Cikkek