Hírek

Macron figyelmeztet: Jövő télen érezni fogjuk, ha már nem lesz orosz gáz!

Nocsak… hirtelen minden európai politikus rájött, hogy mi újság van? És amikor a magyar kormány azt mondta már a kezdetek kezdetén, hogy nem lesz az úgy jó, ha teljesen elzárják a csapokat, akkor miért kellett azonnal az oroszok bérencének nevezni? Persze ez nem az első eset, alig egy éve rájött az Unió, hogy Kelet felé kell nyitnia… Honnan az ötlet? Attól a Magyarországtól, akit évekkel ezelőtt ugyanezért ócskáztak!

Borítókén: Emmanuel Macron francia elnök a normandiai négyek találkozója előtt (forrás: Kremlin.ru via commons.wikimedia.org, szerző: Пресс-служба Президента Российской Федерации, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

„Ennek (ti. az Orosz Föderáció energiaforrásai elleni szankcióknak – a szerk.) következményeit 2022 tavaszán-nyarán nem fogjuk látni, de jövő télen érezni fogjuk, ha már nem lesz orosz gáz” – szó szerint ezt mondta a francia (még?) köztársasági elnök.

Macron hozzátette, hogy már folynak a tárgyalások a szénről és az olajról. A francia vezető arra is figyelmeztetett: ha olyan szankciókat vezetnek be, amelyek a szénhidrogén-ellátást érintik, “nyilvánvaló, hogy az európaiaknak… óriási erőfeszítést jelent majd”.

Úgy tűnik, hogy a nyugati politikusoknak van egy olyan rossz szokásuk, hogy előbb csípőből tüzelnek, és amikor így hamar kifogy a muníció, akkor a szakértőkhöz fordulnak újabb töltényekért, de azok maximum csúzlit adnak… Vagy egyenesen azt mondják, hogy ne hadonásszanak azzal a fegyverrel, mert még kárt tesznek magukban!

Virágnyelvről lefordítva ez annyit tesz, hogy egyes európai politikusok valószínűleg eljutottak odáig, hogy megkérdezzék a szakértőket, akik felhomályosították őket, hogy eddig marhaságokat beszéltek!

És van egy pár ország – igaz nem sok. – ahol a politikusok folyamatosan konzultálnak aszekértőkkel, mert tudják, hogy a politikának nem csak valamiféle pusztába kiáltott szónak kell lenni, a szavaknak igenis van jelentésük, és erejük. Igen, erejük, amivel rombolni, és építeni lehet. Az előbbit talán ideje lenne elhagyni, ugye tisztelt Nyugat?

Ajánlott Cikkek