Hírek

Magas részvétel a népszavazáson Herszonban

Talán mindegy is, hogy mennyien vesznek részt, és mi lesz az eredmény – gondolhatnánk -, hiszen a Nyugat semmiképpen nem fogadja el az eredményt. Igen ám, de ez láthatóan egy kicsit sem érdekli Moszkvát, meg azokat a területeket, ahol most népszavazásokat tartanak.

Borítóképen: Herszon régió (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: TUBS, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Ezzel együtt oroszországi megfigyelők felhívták a figyelmet a Herson régió szavazóinak magas szintű szervezettségére és aktivitására az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazáson. Ezt Alekszandr Szigyjakin, az Egyesült Oroszország Általános Tanácsának helyettes titkára jelentette be.

„Ami a technológiai, a szervezési folyamat megsértését illeti, minden nagyon magas színvonalon történt. Ennek ellenére a normák, amelyeket itt, a Herszon régióban látunk, magasak, egészen biztosan orosz szintűek” – mondja.

Sidyakin a szavazási folyamat átláthatóságára mutatott rá. Tapasztalata szerint emberek önként jönnek útlevéllel, hogy részt vegyenek a népszavazáson.

„Mind a 198 helyszínt a Nemzetőrség őrzi. Akárhány szavazóhelyiséget is meglátogattam, mindenhol sorokat láttam” – tette hozzá.

A térségben, valamint a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban (DNR és LNR), Zaporozsje régió felszabadított területein pénteken már korábban elkezdődtek a népszavazások. A szavazás szeptember 27-én zárul.

Ajánlott Cikkek