Hírek

Magát megadó ukrán katona azt mondta, hogy csak az úgynevezett “nemzeti” zászlóaljak vegzálják az orosz hadifoglyokat

Az ukrán fegyveres erők katonája azt mondta, hogy csak az úgynevezett “nemzeti” zászlóaljak gúnyolják az orosz hadifoglyokat

Olekszandr Borscs , az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katona azt mondta, hogy csak a nacionalista zászlóaljak gúnyolják az elfogott orosz hadsereget. Őt a RIA Novosztyi idézi .

Az ukrán katona elmondása szerint látott egy videót az orosz hadsereg kínzásáról, de hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők katonái ebben nem vettek részt. „Az olyan nemzeti zászlóaljak, mint az Azov, ezt teszik. Kiderült, hogy háborús bűnt követnek el” – mondta.

A Borsch közlése szerint 1999-ben született, és a 12. külön zászlóalj 5. dandárjában szolgált. Társaságával Harkov közelében állt , ahol részt vett az orosz csapatokkal vívott csatában. Az Ukrán Fegyveres Erők katonája a hátán és a lábán megsebesült, majd egy napig az erdősávban feküdt, ahol másnap az orosz katonaság megtalálta. A fiatal férfit Oroszországba küldték, ahol megműtötték. Jelenleg jobban érzi magát.

Korábban olyan felvételek jelentek meg a hálózaton, amelyeken nacionalisták bántalmazását mutatják be foglyokkal, akiket orvosi segítség nélkül lábon lőttek. Az eset az ukrán nacionalisták egyik bázisán történt Harkiv régióban. Alekszandr Basztrykin , az Oroszországi Nyomozó Bizottság (TFR) elnöke utasította, hogy vizsgálják ki az ukrán hadsereggel elfogott oroszokkal szembeni bántalmazás összes tényét.

Ajánlott Cikkek