Hírek Mások írták Vélemény

Magyar vállalkozók szlovákiai inváziója

Avagy; Két szomszéd kilóra megveszi Szlovákiát? Az ujszo.com-on megjelent írás szerint egyre inkább igaz ez, bár – tegyük hozzá – a volumeneke nem hatalmasak, ugyanakkor jelentős bővülés tapasztalható a vállalatfelvásárlások terén.

Borítóképen: Megállapodás (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Petya94, licenc: CC BY-SA 4.0)

forrás: ujszo.com

A magyarországi vállalkozások látványos terjeszkedésbe kezdtek Szlovákiában – derül ki a Dun and Bradstreet tanácsadó társaság legfrissebb felméréséből.

A felmérés szerint tavaly 2364 szlovákiai céget vásároltak fel vagy fuzionáltak azzal külföldi vállalkozások, nagyjából 84,5 millió euró értékben. A toplistát pedig a magyarországi vállalkozások vezetik, amelyek 686 szlovákiai cégben szereztek tulajdonrészt, lehagyva ezzel a cseheket is, amelyek 684 szlovákiai cégben jelentek meg. „Az átvételek volumenét tekintve azonban még mindig a csehek vezetnek, hiszen míg ezek csaknem 39 millió eurónyi tulajdonrészt szereztek, a magyarok 6,6 milliót. A csehek ugyanis a tőkeerősebb cégekre vetették ki a hálójukat” – mondta el lapunknak Petra Štěpánová, a Dun&Bradstreet elemzője. A szlovákiai cégek iránt érdeklődő külföldi vállalkozók közül az első tízben ott vannak az amerikaiak, a románok, a szlovének, a lengyelek, az olaszok, az osztrákok, a bolgárok és az ukránok is.

Ajánlott Cikkek