Hírek

Magyarország ellenzéke, tisztázzunk valamit!

Akkor, amikor álszent módon behúzzátok az orosz-ukrán konfliktust, amikor kiálltok Ukrajna mellett, tüntetést szerveztek, melyen aztán választási korteskedés folyik, azzal éppen azt az ukrán népet, és azokat az ukrán állampolgárokat veszitek semmibe, akik sem tehetségtelen vezetőjük, sem Putyin hibáiért nem okolhatók! Döntsétek el végre; valóban kiálltok Ukrajna mellett, vagy csak a saját gesztenyéteket sütögetitek!

Borítóképen:  Egy magyar T–72 típusú harckocsi egy Rmms típusú vasúti teherkocsin – 2008 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Beroesz, licenc: CC BY-SA 3.0)

Igen, jól hallattátok. 2020-ban, amikor sokadik alkalommal mondta el a magyar kormány, hogy nem támogatja Ukrajna NATO, illetve EU csatlakozását a nyelvtörvény okán, azt mondtátok (egy kivétellel, de az is csak aránytalanságot emlegetett), hogy egyetértetek! ITT a forrás, nehéz lenne tagadni. Egyébként helyesen jártatok el, mert bizony minden jóérzésű magyar kiáll a határon túl élő magyarság mellett, ez így is van rendjén.

Tegyük hozzá – és ezt hajlamos elfelejteni a köz, mert a sajtó nem említi… – Ukrajna addig semmiképpen nem lehet tagja sem az EU-nak, sem pedig a NATO-nak, amíg hadban áll! Mióta van háborúban Ukrajna? Nos, drágaságaim; 2014 óta! Figyeljünk már oda, amikor Brüsszelben a „nagyok” beszélgetnek!

A tények:

  • A nemzetközi közösség, így az Európai Unió, és annak tagállamai sem ismerik el a Krím orosz fennhatóságát.
  • A Krímben orosz csapatok vannak jelen 2014 óta.
  • Ha a fenti két körülményt összevonjuk, kiderül, hogy Ukrajna 2014 óta hadban áll Oroszországgal.

És akkor ott van a szakadár népköztársaságok ügye… Persze most jókat lehet szerepelni akár még a nemzetközi sajtóban is, hogy zászlólobogtatással, meg arcfestéssel, és érzelmes szavakkal, de…

Az a kicsinyesség, amivel az ukrajnai emberek szenvedéseit behúztátok a választás kampányba, az mindennél lejjebb van!

És mi a helyzet Fekete-Győr András „remek” ötletével, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajna megsegítésére? Oltári nagy baromság… Ez is. A Momentum bukott vezére minapi publicisztikájában – miután felmondta a leckét arról, hogy Orbán Viktor „mára csakis Moszkva nemzetközi befolyásának erősítésén dolgozik” – azt írja, hogy;

„Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára.”

A humanitárius segítség teljesen természetes, és mint tudjuk, a kijevi magyar nagykövetség teljes létszámmal jelen van, és most már nem csak a magyar, hanem a nemzetközi szervezetek, és más országok polgárainak is segít egy úgynevezett humanitárius folyosó megnyitásával, ami annyit tesz, hogy vízum nélkül beengedik Magyarországra azokat a bármely országhoz tartozó állampolgárokat, akik haza szeretnének jutni. Innen repülőgéppel gyakorlatilag bárhová eljuthatnak aztán.

Fegyverek… Ez tévedés, és ezekkel a fegyverekkel Magyarország saját magát lőné lábon! Isten ments ilyet tenni! De van egy kérdésünk is a bukott politikushoz:

Talán azokra a fegyverekre gondol, melyeket az ellenzék által soha nem támogatott Zrínyi 2026 keretében szerzett be a kormány?

Vagy netán azokra a fegyverekre, amiket idő közben leselejteztek, mert maximum múzeumba valók voltak, mert korábban senki nem foglalkozott azzal, hogy Magyarországnak védelmi képességei hogyan is állnak? Nem tudjuk, de két dolgot viszont igen! És itt a teljes kórus figyelhet, mert lehet, hogy újdonság lesz számukra (és mi van, ha fel tudják használni a kampány során…):

  • A magyar fegyverek számossága mennyiségét tekintve semmit nem jelentene az orosz-ukrán konfliktusban (ami egyebek iránt orosz-amerikai konfliktus, de ennek ellenzéki megértését nem feltételezzük, vagy ha mégis, nem jön jól a kampányba…).
  • Azzal együtt, hogy semmit nem jelentene, ha akár az egész fegyver-arzenálunkat odaadnánk, a másik oldalon sokkal nagyobb veszteség érne, mondjuk egy gázcsap elzárásával, vagy egy igen előnyös hosszútávú gáz-szállítási szerződés felmondásával, hogy csak ötlet szintjén felvessünk egy-két dolgot…

Tovább is lenne, de a túl bonyolult dolgok csak megzavarnák a díszes kompániát, így egy újabb témát csak szőrmentén érintünk. Paks 2. Azonnal állítsák le. Mi van??? Talán a németek hülyesége fertőző? Talán ugyanazt szeretné az ellenzék, mint amit Németország jelenlegi vezetése?

Nézzük a megvalósítást! Ha adott egyfajta elköteleződés egy bizonyos energiaforrás irányába, dobjuk el, építsünk más energiára épülő erőműveket, majd az ahhoz szükséges energiahordozó szállítójával akasszuk össze a bajszunkat!

Gratulálunk, ennél tényleg nincs lejjebb, hacsak nem szólal mag Parizer Péter… Szerencsére nem találkoztunk nyilatkozatával.

Ajánlott Cikkek