Felvidék Foci Hírek Mások írták Sport

Magyarországi támogatásból futballakadémia épül Kassán

Magyar befektetők jóvoltából futballakadémia épül Kassán, miután 2019 decemberében a nagy hagyományokkal rendelkező, korábban a Bajnokok Ligájában is szerepelt FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a magyar Arago Csoport lett.

Az erről szóló megállapodást Kassa városának, az FC Kassa labdarúgócsapatának és a Slovak Sport Development Kft.-nek a képviselői írták alá, a futballakadémia a Kassai Labdarúgó Aréna közelében épül meg – tájékoztatták a befektetők az MTI-t.

A beruházás finanszírozója és megvalósítója a magyar tulajdonban lévő Slovak Sport Development Kft. lesz a várossal együttműködve, mely a beruházáshoz szükséges földterületet biztosítja.

„A kassai régióban óriási szükség van egy nemzetközi szinten is számottevő labdarúgó akadémiára. Azt szeretnénk, ha a helyi tehetségeknek nem kellene elhagyniuk családjukat, hogy megvalósíthassák álmaikat. Köszönettel tartozunk Kassa város vezetésének az együttműködés lehetőségéért” – mondta Szabó Tamás, a Slovak Sport Development Kft. ügyvezetője és az FC Kassa elnökségének tagja.

A teljes cikk a felvidek.ma oldalán:

Ajánlott Cikkek