Hírek

Magyarországon 18 év alattiaknak tilos a homoszexualitást reklámozni

Megint csak egy olyan aktuálpolitikai döntés ami felett gyakorló szülőként, egészséges értékrenddel nem tudunk elmenni megjelenítés nélkül. Akinek ép esze van -és most itt politikai oldaltól függetlenül beszélünk, – hisz a természet, a biológia törvényeiben valamint az egyetemes európai kultúrában kimondja, valahol gátat kell szabni az őrületnek a divattrendeknek gyermekeink védelmében.

A kormánypárti többség átengedte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában pedofilellenes törvényhez benyújtott fideszes módosító javaslatot. Két figyelemre méltó pontja van, az egyik kiegészítés szerint 

a gyermekvédelmi rendszerben az állam védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát,

a másik pedig a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényt változtatná meg, mégpedig úgy, hogy 

tilos lesz olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti.

Utóbbi elfogadása azt jelentené, hogy a magyarországi iskolákban korlátozzák a felvilágosító foglalkozások témakörét. Ezeket a foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthat, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásban vesz.

A pedofilellenes törvénycsomagot a fideszes Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella nyújtotta be. Messzire visszhangzó eleme az a nyilvántartás, amely az elkövető 

-nevét és születési évét,
-települési szintű lakóhelyét,
-a bűncselekménye adatait
-és az arcképét 

is tartalmazza majd. 

vadhajtások.hu

Ajánlott Cikkek