Vélemény

Már a Hófehérke mesével is gond van…

Amikor ilyen híreket hallok olvasok egyszerűen nem tudom eldönteni ébren vagyok e vagy csak egy rossz álomban élem az életem. Gyermekkoromban kedveltem a látványos szépen megrajzolt és harsány zenével aláfestett Walt Disney rajzfilmeket, de álmomban sem gondoltam, hogy egyszer ezek lesznek egy igen erőteljes és erőszakos lobbi igazi ütőkártyái. Kérem a tisztelt olvasót döntse el saját maga, hogy ez a a hír itt alant milyen célokat szolgál és kinek az érdekét szolgálja.

A kaliforniai Disneyland illetékesei úgy tervezik, eltörlik a Hófehérke ismert csókjelenetét, merthogy az nem egyezik azzal, amit a gyerekeknek tanítanak a beleegyezés fontosságával kapcsolatban. Ki ne ismerné a klasszikus jelenetet, amikor a herceg megcsókolja az üvegkoporsóban fekvő, halottnak hitt leányzót, aki ennek köszönhetően nyomban életre kel. Mármost az eltörlés ötletgazdái szerint ez az egész aláássa mindazt, amit eddig a beleegyezés jelentőségéről tanítottak a gyerekeknek.

Felelős döntéshozók hosszas tanakodás után arra jutottak, hogy ez eleve nem lehet igaz szerelem, hiszen a jelenet szereplői közül csak egyikük, a herceg van tudatában annak, ami történik, Hófehérkét a kutya sem kérdezte, beleegyezik-e abba, hogy őt csak úgy lesmárolja egy arra járó rámenős herceg. Itt jegyzem meg, a Disney már jó ideje beállt a genderhülyítettek gyarapodó táborába. Erre utal, hogy a Disneyland vidámparkokban rendszeresen Pride-fesztiválokat rendeznek, és természetesen leszbikus mesehősük is van már.

forrás: Magyar Nemzet

Ajánlott Cikkek