Hírek Magyarok a világban

Már a magyar külügy is figyelmezteti az Ukrajnába indulókat

Szombaton jelent meg a felhívás a Konzuli Szolgálat honlapján az Ukrajnába készülődőknek, hogy fontolják meg utazási szándékukat. A tájékoztató felhívja a figyelmet a fokozódó ukrán–orosz konfliktusra, ami miatt jobb későbbre halasztani az utazást. Ha mégis menni szeretnének, kérik, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, kövessék figyelemmel a helyi híreket, a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait.

Borítóképen: Terrorellenes hadművelet Kelet-Ukrajnában, 2014 (forrás: Terrorellenes hadművelet Kelet-Ukrajnában via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY-SA 2.0)

Amennyiben bárki úgy dönt, hogy a Konzuli Szolgálat felhívása ellenére az országba utazik vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a Konzuli Szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást! – olvasható a tájékoztató végén.

forrás: index.hu

A konzuli védelemre ITT lehet regisztrálni!

Kiegészítő információ

Sajnos Ukrajnában nem csak a háborús veszélytől kell tartani. Könnyen rablók áldozata lehet az ember, mint az a három magyar férfi, aki Kijevbe ment bulizni, és – miután elkábították őket… – értékeiktől “megszabadították” őket, az egyikük bankszámlájáról – aki hármuk belépőjét bankkártyájával fizette – eltüntettek 700.000 forintot is.

Fontos tudni, hogy a Konzuli Szolgálat az ő esetükben is segített.

Az esetről ITT olvashat bővebben.

Ajánlott Cikkek