Hírek

Már nem is támadásról, hanem az utána következő terrorról beszélnek…

A Washington Post állítólag megszerzett egy levelet, amiben az Egyesült Államok arra hívja fel az ENSZ emberi jogi főbiztosának figyelmét, hogy megbízható információi vannak arról, hogy az oroszok készítenek egy halállistát azokról, akiket majd „egy katonai megszállást követően meg kell ölni vagy táborba kell küldeni”.

Borítóképen: Fatima kézlenyomat bárányvérrel az iszlám áldozati fesztiválon, Kairóban, Midan Talat kikötő közelében (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bertramz a német Wikipédián, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció!

A levél szerint Moszkva az invázió után terrorra készül Ukrajnában, embereket tüntethetnek el, kínzásoknak vethetik alá a listán szereplőket, és általában is széleskörű tisztogatást tervez. Emlékezzünk, pénteken Biden újabb tervvel állt elő Ukrajna Oroszország általi lerohanására:

„Szeretnénk felhívni a figyelmét az Egyesült Államok által nemrég szerzett információkra, melyek szerint egy újabb inváziót követően az emberi jogok megsértését és a velük való visszaélést terveznek.”

Ezt írja levelében Bathseba Crocker, Washington ENSZ-hez és más nemzetközi szervezetekhez delegált nagykövete. Jelezte, hogy az oroszok célpontjai azok, akik ellenzik az oroszok akcióit. Itt nyilvánvalóan a Krímre és a Donbászra gondol.

A nagykövet szerint a célpontok közt vannak Oroszországból és Fehéroroszországból Ukrajnába menekült személyek, korrupcióellenes aktivisták és újságírók is, de nem maradnak ki a vallási- és etnikai kisebbségek sem, ahogy az LMBTQ emberek sem.

Ezen túlmenően a békés tüntetéseket és a békés ellenállást szervezők és azok résztvevőit sem kímélik majd az oroszok.

Eddig a hír, mi pedig megint úgy vagyunk vele, mint olyan sok más Washingtonból érkező hírrel; miután most sincs megjelölve a hír forrása, és nem hoztak nyilvánosságra perdöntő bizonyítékokat, az egészet csak a kommunikációs cunami részének tartjuk.

Ezzel együtt természetesen lehetséges, hogy készül egy ilyen lista, már csak azért is, mert ez a gyakorlatban alkalmazott módszer, például az amerikai katonák Afganisztánba történt behatolása után is készültek ilyen listák a likvidálandó személyekről…

Ajánlott Cikkek