Hírek

Mariupol: Végső leszámolás!

A szemben álló erők nem titkoltan egymás vérét kívánják; a város nagyrészt a hírhedett Azov Zászlóalj védi, míg a másik oldalon a csecsenek készen állnak a bevetésre, és megérkezett szíriai első kontingense is az orosz csapatok támogatására. Jól mutatja, hogy döntő ütközet készül, ugyanis egy 200 buszból álló konvoj érkezik/érkezett a városba a civilek kimenekítésére, de mintegy 160 személyautó is igyekszik kimenekülni a Bergyanszk Zaporizzsje vonalon megnyitott humanitárius folyosón!

Borítóképen: Vlagyimir Putyin a Csecsen Köztársaság Gazdasági és Társadalmi Helyreállítását Ellenőrző Köztanács vezetőjével, Alu Alkhanovval és a Csecsen Köztársaság első miniszterelnök-helyettesével, Ramzan Kadirovval, 2004.08.22 (forrás: http://www.kremlin.ru/events/president/trips/45767/photos via commons.wikimedia.org, szerző: Пресс-служба Президента Российской Федерации, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Abban a pillanatban, amikor bezárul/bezárult a távozás lehetősége, arra kell számítani, hogy minden eddiginél nagyobb mészárlás kezdődik! Nem „csak” a szemben állók eleve adott zsigeri gyűlölete táplálja a harci kedvet, hanem az elmúlt napok eseményei is, amikor egymást vádló kijelentések hangzottak el a sikertelen humanitárius kimenekítések kapcsán, és a fogságba esettekkel kapcsolatban is.

Nincs kétségünk, hogy mindkét oldalon lesznek olyan cselekmények, amelyek a Genfi egyezmény messzemenőkig sértik, de Mariupolban most ezzel senki nem foglalkozik, hiszen az a helyzet állt elő, hogy „vagy te, vagy én”, nincs választás, gondolkodás nélkül az ellenség megsemmisítésére kell törekednie a szemben álló feleknek! Sajnos nincs más választás…

Már az utcákon folynak a csaták, ez a fajta gerilla harcmodor pedig mind az Azov, mint a csecsenek és a szíriai kontingensnek sajátjai, ugyanakkor rémesen nagy emberveszteséggel jár, és egyáltalán nem biztos a kimenetele. Azaz; itt nem kérdés, hogy az orosz erők győznek végül, de az, hogy mikor és mennyi áldozat árán, azt ma még senki sem tudja megmondani!

Mariupol hamarosan teljesen megtisztul Banderától és az ördögöktől

A mai dátumú videó arról számol be, hogy;

„… az orosz katonák másfél kilométer mélyre mentek a városba. A náci formációk elfoglalták az “Azovstal” kohászati ​​üzemet. Az üzem területe nagy, és a banditák szétszórva vannak az egész területén. A sötétség beálltával harcosaink leállították a kiengedést, és elkezdték figyelni az ellenség pozícióit. Holnap ismét folytatódik a különleges hadművelet ezen a területen” – írja a videót közzé tevő Ramzan Kadirov csecsen vezető. Így folytatja:

„Adam Szultanovics a harcosoknak közvetítette kívánságaimat: a területeket módszeresen és a személyzet számára a lehető legbiztonságosabban szabadítsák fel. Nincsenek veszteségek. Harcosaink vidám hangulatban vannak, és a logikus végéhez hozzák Mariupol felszabadítását az azovi nácik alól. Adam Szultanovics soha nem adja fel, amit elkezdett!”

Adam Szultanovics csecsen etnikumú orosz politikus, 2007 óta az orosz Állami Duma tagja, az Egyesült Oroszország párt színeiben. A Rosgvardia csecsen ágának vezetője. Látható, hogy a csecsenek nem viccelnek, a végső leszámolásra készülnek…

Hogy mennyire komoly a helyzet, azt az alábbi, ukrán tisztviselők által közzétett videó mutatja:

Az alábbi videó is azt mutatja, hogy semmi, és senki nincs biztonságban, a harcok pedig a teljes megsemmisítésig mennek, most már sajnos nincs visszaút…:

A végére csak hagytuk egy igen meglepő mondatot, melyet Mariupol polgármestere engedett el, és véleményünk szerint rímel azokra az orosz vádakra, miszerint az ukrán hatóságok, e legalábbis az Azov nem akarta elengedni a civileket a városból.

Vadim Bojcsenko nem mást mondott, mint hogy nem tudják garantálni a humanitárius folyosókon távozók biztonságát!

Ember! Mariuploban talán tudjátok az ártatlan civilek biztonságát garantálni? Ugye, hogy nem! Akkor miről beszél???

Ajánlott Cikkek