Vélemény Vélemény-cikkeink

Második világháborús hasonlat Zelenszkij tanácsadójától

Az ukrán elnök tanácsadója azonnali európai embargót követel az orosz olajra. Kérés, követelés, zsarolás. Mindegy is, hogy ez most melyik, a lényeg, hogy Ukrajna megint akar valamit, aminem kötelessége senkinek sem. A második világháborús hasonlattal meg igencsak csínján kellene bánni, mert ott az ukránoknak is volt „némi” saruk…

Borítóképen: Terrorellenes hadművelet Kelet-Ukrajnában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

„Ha a vezetők határozottan léptek volna fel 1938-ban, Európa elkerülhette volna a második világháborút. A politikusok azonban gyáván viselkedtek és flörtöltek az agresszorral. Az eredmény milliónyi tragédia. A történelem nem bocsátja meg nekünk, ha újra elkövetjük ugyanazt a hibát. 🇪🇺 Azonnal embargót kell elrendelni az orosz olajra.” – írta Twitterén Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója.

Rendben, legyen embargó, de azonnal! Mi lesz a következmény? Eláruljuk; SEMMI!

Oroszország ugyan biztosan megérzi az embargót, de ez csak felgyorsítja a Kínához való közeledést, már csak azért is, mert Kína így még olcsóbban tud olajhoz jutni, kvázi korlátlan mennyiségben… Indiáról nem is beszélve.

Szóval Podoljak úr! Tessék leszállni a mi életünkről, tessék végre a saját problémáival foglalkozni, mert nekünk nem kötelességünk magával, magukkal lenni! De!

Minden együttérzésünk az ukrán embereké, akiket csúnyán belevezettek ebbe a véres háborúba!

Sajnos őket Önök (is) átverték – és nem kicsit…

Ajánlott Cikkek